Bist 100
10.055,98 1%
DOLAR
32,24 0,02%
EURO
34,81 -0,2%
ALTIN
2.408,31 -0,98%

Sosyal medya Ali Yerlikaya'nın İBB adayı Murat Kurum'a oy istemek için sokaklara inişini konuşuyor!

İçişleri Bakanı ve seçim güvenliğinden sorumlu Ali Yerlikaya'nın esnaf ziyaretleri yaparak Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum'a oy istemesi tepki çekti.

Yayın Tarihi: 22.03.2024 10:24
Güncelleme Tarihi: 22.03.2024 10:24

Sosyal medya Ali Yerlikaya'nın İBB adayı Murat Kurum'a oy istemek için sokaklara inişini konuşuyor!

31 Mart 2024 yerel seçimleri nedeniyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın AK Parti seçim çalışmaları kapsamında Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum’a oy istemesi büyük tepki çekti.

Yerel seçim propagandalarında vites artıran Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum için bakanlar da harekete geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önceki mitinglerinde de ifade ettiği üzere bakanlarla birlikte tüm vatandaşların dertlerini dinleyeceğini söylediği Cumhur İttifakı için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sokağa çıktı! Ali Yerlikaya’nın sokağa çıkması sosyal medyada çok sayıda eleştiriyi beraberinde getirirken, herkes sandık güvenliğine dikkat çekti. Çünkü Ali Yerlikaya, aynı zamanda yerel seçimde sandık güvenliğinden de sorumlu olan kişi. 

1 Mart 2024 tarihinde Eyüpsultan Belediyesi’nin Nişanca Mahallesi’nde yapımı tamamlanan “Manzaram Eyüpsultan Seyir Terası”nın açılış törenine giden Ali Yerlikaya, “31 Mart akşamı inşallah ilçede ilk sayımda Deniz Köken Başkanımız hemen akabinde büyükşehir eminliğine Murat Kurum Başkanımızı iftiharla seçiyor muyuz?” İfadelerini kullanarak Murat Kurum’a oy istemişti.

“Murat Kurum’u Başkan yapmaya hazır mıyız?”

21 Mart tarihinde (dün) Silivri’de sahaya inen İçişleri Bakanı Yerlikaya, Pendik, Iğdır ve Sancaktepe adaylarıyla yaptığı ziyaretleri yayımlayarak “Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa ediyoruz” notunu düşmüştü. 

Son olarak ise Yerlikaya, AK Parti Ümraniye Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve diğer yetkili isimlerle bir araya geldi. Alemdağ Caddesi’nde yürüyen ve esnaf ziyareti yapan Yerlikaya, yurttaşlara seslenerek Murat Kurum için oy isteğini yineledi:

"İstanbul Büyükşehir'de Murat Kurum başkanımızın İstanbul'un tüm hemşehrilerini kucaklayacağına, kuşatacağına, hiçbir ayrımcılık yapmayacağına yürekten inanıyoruz çünkü liderimizden öğrendiğimiz gerçek belediyecilik ve gerçek hadimlik bu. Sandıklardan Büyükşehir için Murat Kurum başkanı gerçek belediyeciliğin başkanı yapmaya var mıyız?”

Daha sonra ise 31 Mart akşamında tekrar gerçek belediyeciliğin başlayacağını düşündüğünü söyleyen Yerlikaya, diğer esnaflarla görüşmesine devam etti.