Soruşturmada yeni dalga: Sarıgül ailesine bağlantılı 11 kişi gözaltında, Şişli Meslek Yüksekokulu'na kayyum

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Sarıgül ailesine yönelik soruşturmasında 11 kişi daha gözaltına alındı; Şişli Meslek Yüksekokulu'na kayyum atandı.

Yayın Tarihi: 06.11.2026 10:05
Güncelleme Tarihi: 06.11.2026 10:05

Soruşturmada yeni dalga: Sarıgül ailesine bağlantılı 11 kişi gözaltında, Şişli Meslek Yüksekokulu'na kayyum

Soruşturmanın kapsamı:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma dosyasında, müşteki beyanlarına göre kaynağı belirsiz paraların yurt dışındaki şirketler aracılığıyla çıkarıldığı ve yatırım sözleşmelerinde belirtilen amaçlar doğrultusunda kullanılmadığı iddia ediliyor. Savcılık, suçtan elde edilen gelirlerin yasal görünüm kazandırılmaya çalışıldığı yönündeki tespitleri değerlendiriyor.

Operasyon ve gözaltılar:

Bu çerçevede düzenlenen son operasyonda 11 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Selin Sarılı, Leyla Anıl Gol, Mehmet Sedat Bekiroğlu, Ahmet Seval, Melih Karagöz, Yusuf Eren, Belen Tekinbaş, Cihan Erdönmez, Hülya Kahraman, Ali Ergün Gümüş ve Ali Aydın bulunuyor.

Şişli Meslek Yüksekokulu'na kayyum:

Soruşturmada, Şişli Meslek Yüksekokulu'nun da aklama faaliyetlerinde kullanıldığı yönünde tespitler yapıldığı belirtildi. Bu tespitler doğrultusunda kurum için kayyum atanması talep edildi ve kayyum ataması gerçekleştirildi.

Soruşturma dosyası ve yürütülen çalışmaların kapsamı genişletilirken, savcılığın iddiaları hukuki süreçte belge ve verilerle desteklemeye çalıştığı vurgulanıyor. Gözaltı işlemleri ve kayyum uygulamasıyla ilgili ayrıntıların adli süreçte netleşmesi bekleniyor.

Sarıgül soruşturmasında 11 kişi daha gözaltına alındı

Sarıgül soruşturmasında 11 kişi daha gözaltına alındı

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.