Sonbaharda Patnos'ta küçükbaş satışı için hazırlık

Patnos'ta küçükbaş yetiştiricileri, yıl boyunca merada büyüttükleri koyun ve kuzuları sonbaharda satıyor; amaç masrafları karşılayıp sezona hazırlanmak.

Yayın Tarihi: 12.09.2026 12:26
Güncelleme Tarihi: 12.09.2026 12:26

Sonbaharda Patnos'ta küçükbaş satışı için hazırlık

Sonbaharda Patnos'ta küçükbaş satışı için hazırlık

Ağrı'nın Patnos ilçesinde küçükbaş hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticiler, yaz boyunca meralarda ve ağıllarda yetiştirdikleri hayvanları sonbahar döneminde satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Bu dönem, besiciler için yılın emeklerinin değerlendirilmesi ve nakit akışının sağlanması açısından önem kazanıyor.

sonbahar satışları: emek ve pazar hareketliliği:

İlçede yetiştiriciler, koyun ve kuzuları sonbaharda hayvan pazarları ve bölge içi alım-satımlarda piyasaya sürüyor. Bu süreçte hayvan pazarları daha hareketli hale gelirken, üreticiler de hayvanların koşul ve kalitesini piyasada en iyi değeri alacak şekilde sunmaya çalışıyor.

masraf yönetimi: kış hazırlığı ve beklentiler:

Menekşe Sevinç gibi besiciler, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte yem ve bakım maliyetlerinin artması nedeniyle ellerindeki hayvanların bir bölümünü satarak masrafları karşılamayı hedefliyor. Besiciler ayrıca elde ettikleri gelirle yeni sezon yatırımlarını planlıyor ve küçükbaş hayvan fiyatlarının emek ve maliyetleri karşılayacak düzeyde olmasını bekliyorlar.

Genel olarak sonbahar, üreticiler için hem gelir sağlama hem de bir sonraki döneme hazırlık yapma zamanı olarak öne çıkıyor; bölgedeki hareketlilik ise yerel ekonomi üzerinde doğrudan etki yaratıyor.

AĞRI’DA BESİCİLERDE SONBAHAR HAREKETLİLİĞİ

AĞRI’DA BESİCİLERDE SONBAHAR HAREKETLİLİĞİ

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.