Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Son dakika! Yeniden Refah Partisi Milletvekili Pamukçu istifasını verdi!

YSP İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu istifa etti.

Yayın Tarihi: 20.02.2024 18:12
Güncelleme Tarihi: 20.02.2024 18:12

Son dakika! Yeniden Refah Partisi Milletvekili Pamukçu istifasını verdi!

Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, az önce yaptığı flaş bir duyuru ile istifasını verdi. 

Yeniden Ferah Partisi’nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, bugün önceki saatlerde seçimden çekilmeyeceklerini açıklamıştı. Bu kapsamda aday çıkarmayıp seçimden çekilmezlerde “AK Parti’nin ikinci tekeri” olacaklarını söyleyerek seçimdeki kararlılıklarını dile getirmişti. Erbakan’ın bugünkü açıklamalarının ardından YRP’li Suat Pamukçu, az önce istifasını verdi. 

İstifa sonrası bir açıklama yapan Pamukçu, istifa nedeni olarak partinin amacından saptığını öne sürdü. Ayrıca yerel seçimlerde aday belirleme sürecinde oy hesabı yapıldığını da iddia etti. 

‘Partinin temel görüşü yerine oy hesabı yapılıyor!’

İstifasına dair bir açıklama yapan Pamukçu, YRP’nin genel seçimlerden sonra kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını öne sürdü. Bu nedenle ümitle beklediğini ancak bu durumun değişmediğini ima eden Pamukçu, şunları ifade etti:  

“Mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde de partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldığını ve inancımızla uyumlu olmayan adayların gösterildiğini görmek beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Bilvesile partimizden istifa ettiğimi saygıyla bilgilerinize sunarım."