Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Son dakika! Trakya'nın o illerinde eğitime ara verildi

Trakya'da etkili olan kar ve soğuk hava nedeniyle eğitime ara verildi.

Yayın Tarihi: 10.01.2024 16:52
Güncelleme Tarihi: 10.01.2024 16:52

Son dakika! Trakya'nın o illerinde eğitime ara verildi

Dün Trakya’da etkili olan kar yağışı yerini buz gibi bir havaya bıraktı. Hava sıcaklığının -6’ya, kar kalınlığının da 10 santimetreyi aştığı bazı Trakya illerinde eğitime ara verildi. 

Trakya’da dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı bugün yerini soğuk havaya bıraktı. Edirne’de Keşan, Uzunköprü, İpsala ve Enez ilçelerinde soğuk hava nedeniyle eğitime ara verildi. Edirne’nin dışında Tekirdağ’da da hava sıcaklıklarının düşmesi üzerine Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Hayrabolu, Süleymanpaşa, Şarköy, Muratlı ve Ergene ilçelerinde eğitime ara verileceği duyuruldu. 

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde hava sıcaklıkları düşüyor

edirne

Hava sıcaklığı Edirne’de gece saatlerinde -4 gündüz de -3 derece olurken, Tekirdağ’da gece -5 gündüz de -3 dereceye düştü. Kırklareli’nde ise gece -6 gündüz de -5 olarak ölçüldü. 

Tekirdağ’da sabah saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı öğle saatlerinde durdu. Şehrin büyük bir kısmı beyaz örtüyle kaplanırken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimi aştı. Belediye ve karayolları ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaparken, Edirne’de de durum oldukça benzerdi. 

Edirne’de termometreler -4 dereceyi gösterirken, süs havuzları da dondu. İşe gitmek için yola çıkan vatandaşlar ve esnaf ulaşımda zorlandı. Şehrin bize cadde ve sokakları buzlandığından sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. 

Balıkçı esnafların yoğunluklu bulunduğu Balıkpazarı Caddesi’nde ise tenekelerde yakılan ateşlerle ısınıldı. Meteorolojiden gelen verilerde ise soğuk havanın bu hafta boyunca süreceği öğrenildi. 

Tekirdağ’da mahalle yolları kapandı! 

tekirdağ

Kar yağışı Tekirdağ’da da etkili olurken, Süleymanpaşa ilçesindeki yüksek kesimlerde yer alan 10 mahallenin yolları kapandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri mahallenin yollarını açmak için iş makineleri ile çalışmalara başladı. Buzlanma meydana gelen yollarda ise tuzlama çalışmaları yapıldı. 

Çanakkale Köprüsü beyazla kaplandı 

Öte yandan dün Çanakkale’de de kar yağışları başladı. Yağışların ardından şehir beyaza bürünürken, Çanakkale Köprüsü de güzel bir kar manzarasına sahne oldu.