Bist 100
10.045,74 0%
DOLAR
32,42 0,09%
EURO
34,96 0,24%
ALTIN
2.372,36 0,17%

Son dakika! MSB, İncirlik ve Kürecik radarı hakkında açıklama yaptı

Milli Savunma Bakanlığı, İsrail ile İran'ın arasındaki çatışmalardan ABD bombardıman uçaklarının İncirlik'teki eğitimlerine kadar merak edilen tüm soruları yanıtladı.

Yayın Tarihi: 18.04.2024 12:20
Güncelleme Tarihi: 18.04.2024 12:20

Son dakika! MSB, İncirlik ve Kürecik radarı hakkında açıklama yaptı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İran ile İsrail arasında devam eden gerilime dair çeşitli açıklamalarda bulundu. 

MSB kaynaklarından gelen bilgilere göre İran’ın İsrail’e saldırdığı gece Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önleyici tedbirler alıp almadığını açıkladı. İlk saldırı anından itibaren gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden MSB, gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti. 

İncirlik’te yapılan eğitim 

MSB kaynakları, ABD bombardıman uçaklarının İncirlik’te eğitim gerçekleştirmesi konusunda da çeşitli açıklamalar yaptı. 15-17 Nisan tarihlerinde hava sahasında F-16’larla birlikte ABD’ye ait B-1B uçakları ile havada yakıt ikmali eğitimleri gerçekleştirildiğine dikkat çekti. 17 Nisan tarihinde ABD uçaklarının Türkiye’den ayrıldığını ifade eden MSB, ikili anlaşmalar kapsamında bu tip eğitimlerin yılda birkaç kez yapıldığını ekledi. Gerçekleştirilen eğitimin bölgede meydana gelen olaylarla ilişkili olmadığını vurgulayan MSB, Kürecik’teki radara değindi. 

NATO radarı İsrail’e bilgi aktardı mı?

Öte yandan Bakanlık kaynakları, Kürecik’te bulunan NATO radarı üzerinden İran’ın İsrail’e harekatı sırasında İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığını da yanıtladı. Bunun üzerine MSB, Kürecik radarının tamamen Türkiye ulusal güvenliği için kurulduğunu kaydetti. Ayrıca radarın NATO müttefiki ülkeleri korumasının amaçlandığı ve radardan elde edilen tüm bilgilerin de NATO ülkeleriyle paylaşıldığını söyledi. NATO üyesi olmayan ülkelerle de asla bilgi paylaşımı yapılmadığı vurgulandı. 

Irak’ta operasyonlar devam ediyor! 

Bakanlık kaynaklarından gelen bilgilere göre, Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısında artış görüldü. Bu kapsamda detayları aktaran MSB, bölgedeki operasyonların 7/24 devam ettiğini kaydetti. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerini anımsatan Bakanlık, PKK’nın reaksiyon gösteremeyeceği şekilde hızla operasyonların devam edeceğini ifade etti.