İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı yeni bir paylaşımda Antalya’nın 4 ilçesinin afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu.
12-13 Şubat 2024 tarihinde Antalya’da meydana gelen aşırı yağışların ardından sel ve su baskınları meydana geldi. Sel olan 4 ilçe ise bugün afet bölgesi olarak ilan edildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün sosyal medya hesabı X’te yaptığı açıklamada Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu ilçelerinin afet bölgesi ilan edildiğini aktardı. Bu kapsamda yaptığı paylaşımda 4 ilçe “Genel Hayata Etkili Afet Bölgeleri” ilan edilirken, 505 işyeri ve 2261 konuttaki eşyaların zarar gördüğü aktarıldı. Acil ihtiyaçların karşılanması için AFAD tarafından Antalya Valiliği’ne 92 milyon TL acil destek ödemesi gönderildiği kaydedildi.