Somali Ordusu Eş-Şebab Operasyonlarında Önemli Başarılar Elde Etti
Somali'nin Aşağı Şabelle bölgesinde gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonları kapsamında, Eş-Şebab terör örgütünün 70 üyesinin öldürüldüğü bildirildi. Somali Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu operasyonun stratejik öneme sahip Sabiid ve Caanoole kasabalarında düzenlendiği belirtildi.
Operasyonun Detayları
Somali Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şeyh Abukar Muhammed, yaptığı yazılı açıklamada, Eş-Şebab'ın dün bu kasabalara düzenlediği saldırıya karşılık olarak hava operasyonları düzenlendiğini açıkladı. Operasyon sonucunda her iki kasabanın da geri alındığı ifade edildi.
Geniş Kapsamlı Operasyonlar Devam Ediyor
Somali hükümeti, son haftalarda Eş-Şebab'ın operasyonel kapasitesini düşürmek amacıyla kararlı adımlar atmayı sürdürüyor. Somali ordusu, Şabelle bölgesinde başlattığı geniş çaplı operasyonlar kapsamında, Eş-Şebab'a karşı hava ve kara saldırılarını artırmıştır.