Soma'da göçük sonrası madende bekleyiş sürüyor

Manisa'nın Soma ilçesinde İmbat Madencilik'te 14.00'te meydana gelen göçükte arama kurtarma sürüyor; aileler maden sahasında endişeyle bekliyor.

Yayın Tarihi: 01.10.2026 21:08
Güncelleme Tarihi: 01.10.2026 21:08

Soma'da göçük sonrası madende bekleyiş sürüyor

sahadaki son durum

Manisa'nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren İmbat Madencilik işletmesinde bugün saat 14.00 sıralarında yaşanan göçüğün ardından arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor. Ekiplerin çabası sonucunda göçük altında kaldığı değerlendirilen işçilerden Halit Ersay'ın cansız bedenine ulaşıldı. Kurtarma ekipleri, göçük altındaki diğer işçiler Ramazan İnce, İsa Olcay, Kerim Ören ve Ömer Karakaya'ya ulaşmak için akşam saatlerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

arama kurtarma çalışmaları:

Ekipler, göçüğün meydana geldiği alanda erişim ve güvenlik önlemlerini alarak arama faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Çalışmalar, enkaz kaldırma ve tarama yöntemleriyle devam ediyor; operasyonun güvenli ilerlemesi için bölgedeki koordinasyon korunuyor.

ailelerin bekleyişi:

Göçük altında oldukları değerlendirilen işçilerin yakınları, maden sahasında endişeli bir bekleyiş içinde. Aileler, yetkililerden gelecek haberleri takip ediyor ve kurtarma çalışmalarının sonuçlanmasını bekliyor.

GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİLERİN AİLELERİNİN DE MADEN SAHASINDAKİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞLERİ DEVAM...

GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİLERİN AİLELERİNİN DE MADEN SAHASINDAKİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞLERİ DEVAM EDİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.