Söke’de ihraç edilecek su ürünlerine sıkı denetim
Aydın’ın Söke ilçesinde, yurt dışına ihraç edilecek su ürünlerinin uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak amacıyla resmi kontrol ve denetim çalışmaları sürüyor. Çalışmalar, Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sağlık personelleri tarafından yürütülüyor.
Denetim ve analiz süreci
Denetimler kapsamında, ihraç edilecek ürünlerden numune alma işlemleri gerçekleştiriliyor ve alınan numuneler ilgili analizler için laboratuvarlara gönderiliyor. Bu süreçte ürünlerin gıda güvenilirliği kriterlerine uygunluğu değerlendiriliyor; uygunsuzluk tespit edildiğinde gereken idari ve teknik işlemler uygulanıyor.
Amaç ve kapsam
Sürülen çalışmaların temel hedefi, hem tüketici sağlığının korunması hem de ihracatta kalite standartlarının sürekliliğinin sağlanmasıdır. Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, denetim ve kontrol faaliyetlerinin ihracat süreçlerinin sorunsuz işlemesine katkı sağlamak amacıyla aralıksız devam ettiğini belirtti.
Ekipler, denetimlerin etkinliğini artırmak ve uluslararası mevzuata uyumu temin etmek için numune alma ve analiz süreçlerini düzenli olarak yürütmeye devam ediyor.
AYDIN'IN SÖKE İLÇESİNDE YURT DIŞINA İHRAÇ EDİLECEK SU ÜRÜNLERİNDE ANALİZ VE KONTROL SÜREÇLERİ KAPSAMINDA NUMUNE ALMA ÇALIŞMALARI SÜRERKEN, ÜRÜNLERİN ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUNLUĞU DENETLENİYOR.