Sokak simitçilerini aratmayacak gevrek simit tarifi! Evinizde gevrek mi gevrek sokak simiti yapmaya hazır olun

Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi simitinizi evinizde kolay ve pratik bir tarifle yapabilirsiniz. Eğer sokak simitinin lezzetini aratmayacak mükemmel bir simit yemek istiyorsanız, hemen evde çıtır çıtır gevrek simit yapmaya hazır olun...

Sokak simitçilerini aratmayacak gevrek simit tarifi! Evinizde gevrek mi gevrek sokak simiti yapmaya hazır olun

Yaş fark etmeksizin herkesin bayılarak yediği ve özellikle de sabah kahvaltılarında sofralarının vazgeçilmezi olan simdi dakikalar içersinde evde yapmaya hazır olun. Hem daha uygun hem de pratik bu tarifle yapacağınız simit ne sokak simitini ne de pastanededeki simitleri aratmayacak! Eğer kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak çıtır ve gevrek bir simit istiyorsanız tarif tam size göre!

SİMİT TARİFİ GEREKLİ MALZEMELER 

  • 1 su bardağı ölçüsünde ılık su
  • 3 su bardağı ölçüsünde un
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz 
  • 1/4 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1/4 su bardağı ölçüsünde tozşeker
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde instant maya

Üzeri için:

  • 1 su bardağı ölçüsünde su 
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde pekmez veya şekersiz üzüm suyu 
  • Susam 

SİMİT TARİFİ

SİMİT TARİFİ YAPILIŞI 

  1. Derin bir karıştırma kabının içerisine toz şeker un ve tuzumuzu koyalım. 
  2. Karışımımızın ortasına açtıktan sonra ılık su ve beraberinde mayamızı koyarak tekrardan iyice karıştıralım.
  3. Sıvı yağımızı da ekledikten sonra ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar hamurumuzu yoğuralım. 
  4. Hamurun üzerine örtelim ve ortalama olarak 1 saat boyunca mayalanmasını bekleyelim. 
  5. Hamur iki katına çıktığı zaman güzel mayalandığını anlayabilirsiniz. Mayısalanan hamurunuzu tezgahın üzerine alarak 10 dakika boyunca yoğurmaya devam edelim.
  6. Hemen ardından ceviz büyüklüğünde hamurumuzdan parçalar kopartarak her parçayı avucumuzun içersinde yuvarlayarak simit şekli verelim. 
  7. Şekillendirdiğimiz hamurları tepsiye dizerek 180°’de 20 ile 30 dakika arası pişirelim.