Sofya'da Geleneksel Türk Yemekleri Tanıtıldı
Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da, "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikte geleneksel Türk yemekleri tanıtıldı. Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık, bir otelde yapılan açılışta yaptığı konuşmada, "Bu akşam sunulan yemekler, nesiller boyunca aktarılan, Anadolu'nun zengin çeşitliliği ve burada ev sahipliği yapmış birçok medeniyet tarafından şekillendirilen yüzyıllık geleneği yansıtıyor." dedi.
Kültürel Diplomasi ve Yemek
Yemeğin kültürel diplomasinin en güçlü araçlarından biri olduğunu vurgulayan Uyanık, "Yemekler kapıları açar, sohbetleri başlatır ve tatlar ile hikayeler aracılığıyla birbirimizi anlamamıza yardımcı olur. Asma yaprağı sarmasından enginara, patlıcan dolmasından kuzu etine ve geleneksel tatlılara uzanan bu menü, Türkiye'nin dört bir yanından lezzetleri bir araya getiriyor." şeklinde konuştu.
Türk Aşçı Ekibi Sunum Yaptı
Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu ile Dünya İslami Şefler Birliği (WICS) Genel Başkanı Şef Öner Çulfaz liderliğindeki Türk aşçı ekibi, ülkenin tüm yörelerine özgü yemek çeşitlerinden oluşan bir sunum hazırladı. Türkiye’nin 7 bölgesinden coğrafi işaretli ve yerel ürünlerle hazırlanan özel menünün, Bulgaristan halkına aktarıldığını belirten Çulfaz, "Bu menü ile ülkemizin değerli ürünlerini Bulgaristan halkına ve üst düzey davetlilere tattırmak istedik. Bulgaristan’a ikinci gelişimizde de kültürlerimizi buluşturuyoruz." dedi.
Etkinliğe Yoğun İlgi
“Türk Mutfağı Haftası” programları kapsamında bugüne kadar 8 ülkede sunum gerçekleştirdiklerini vurgulayan Çulfaz, "Şu an Türk Mutfağı Haftası kapsamında Bulgaristan’da 250 kişiye Türk yemekleri sunacağız. Çok heyecanlı ve mutluyuz. Gerçekten burada olmak ve kendi ülkemin, komşu ülkeme yemeklerimi tattırmak bana büyük bir mutluluk veriyor. Coğrafya bir kaderdir, kader bir kültürdür, kültür ise bir yemektir." ifadesini kullandı.
Önemli İsimler Etkinlikte
Etkinliğe, Bulgaristan Parlamento Başkanı Nataliya Kiselova, eski Kral Simeon Sakskoburgotski, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mariya Angelieva ve Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci'nin yanı sıra pek çok politikacı, sanatçı ve protokol üyesi katıldı.
Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da, "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikte geleneksel Türk yemekleri tanıtıldı. Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık (sağ), bir otelde düzenlenen etkinliğin açılışına katıldı.
Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da, "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikte geleneksel Türk yemekleri tanıtıldı. Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık (sağ), bir otelde düzenlenen etkinliğin açılışına katıldı.