Bamya tohumu, bamya bitkisinin meyvesinin içindeki küçük, koyu kırmızı veya kahverengi tohumlardır. Bamya tohumu, lif, protein, vitamin ve mineral bakımından zengin bir besindir. Lif açısından zengin olması nedeniyle sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Protein açısından zengin olması nedeniyle kas ve kemik gelişimine katkıda bulunur. Vitamin ve mineral bakımından zengin olması nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirir.
HER DERDE DEVA BAMYA TOHUMU...
- Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemine büyük katkı sağlayan bamya tohumu sindirim sağlığını korur, kabızlığı önler ve tokluk hissi yaratır.
- Bamya tohumu, kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir. İçerdiği lifler, kan şekerinin ani yükselip düşmesini engeller.
- Kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olan bu tohum kalp sağlığını korumada önemli bir rol oynar.
- Bamya tohumları, vücuda antioksidanlar sağlayarak hücresel hasarı azaltabilir ve kanser riskini azaltabilir.
- Bamya tohumları, potasyum, folik asit, B vitaminleri ve C vitamini gibi bir dizi mineral ve vitamin içerir.
Bamya Tohumu Nasıl Tüketilir?
- Bamya tohumlarını doğrudan salatalara ekleyebilirsiniz. Lezzetli ve çıtır bir dokusu vardır.
- Bamya tohumları, çorbaların içine eklenerek hem lezzetini artırır hem de besin değerini yükseltir.
- Bamya tohumlarını pilav, makarna veya diğer yemeklerin içine katıp lezzet ve besin değeri ekleyebilirsiniz.