DOLAR
42,7 0%
EURO
50,2 -0,08%
ALTIN
5.958,33 -1,03%
BITCOIN
3.827.559,77 -1,1%

Slovenya, İki İsrailli Bakanı İstenmeyen Kişi İlan Etti

Slovenya, Gazze'deki saldırılar sebebiyle iki İsrailli bakanı 'istenmeyen kişi' ilan etti ve bu karar Avrupa'da bir ilke oldu.

Yayın Tarihi: 17.07.2025 21:28
Güncelleme Tarihi: 17.07.2025 21:28

Slovenya, İki İsrailli Bakanı İstenmeyen Kişi İlan Etti

Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, ülkesinin İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'i "istenmeyen kişi" ilan ettiğini duyurdu. Bu karar, İsrail'in Gazze'deki saldırıları nedeniyle alınırken, Fajon bu durumu hükümet toplantısında açıkladı.

Bakan Fajon, yaptığı açıklamada, "Bu karar, Gazze'deki dayanılmaz koşulların iyileştirilmesi ve sivillerin acısının sona ermesi için İsrail hükümetine bir baskıdır." ifadelerini kullandı.

Slovenya, bu adımla birlikte İsrailli bakanlara yönelik yaptırım kararı alan ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi oldu. Ayrıca, Slovenya Meclisi 4 Haziran 2024'te Filistin'i uluslararası hukuka uygun olarak 1967 sınırlarıyla bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanımıştı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı