Sivrihisar'da trafo merkezi için zemin etüt çalışmaları başladı

Aşağıkepen Mahallesi'nde Anadolu Havza Trafo Merkezi için TEİAŞ koordinasyonunda jeolojik etütler başladı; hedef enerji arzını düzenlemek ve kesintileri azaltmak.

Yayın Tarihi: 10.09.2026 16:12
Güncelleme Tarihi: 10.09.2026 16:12

Sivrihisar'da trafo merkezi için zemin etüt çalışmaları başladı

Sivrihisar'da trafo merkezi projesinde zemin etütleri başladı

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde uzun süredir gündemde olan enerji altyapısı çalışmasında önemli bir adım atıldı. Anadolu Havza Trafo Merkezi projesi kapsamında, tesisin kurulacağı alan olarak belirlenen Aşağıkepen Mahallesi'nde jeolojik zemin etütlerine başlandı.

Projenin kapsamı ve yürütülmesi:

Proje, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Kütahya 6. Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda ilerletiliyor. Sivrihisar Belediyesi'nin yaklaşık 6 ay önce yaptığı girişimlerin ardından alınan kararla, belirlenen sahada yüklenici firma tarafından zemin incelemeleri gerçekleştiriliyor. Yapılan çalışmalar, tesisin yer seçimi ve teknik uygulama sürecinin sağlıklı şekilde devam etmesi için ön koşul oluşturuyor.

Beklenen etkiler ve hedefler:

Projenin tamamlanmasıyla birlikte ilçede enerji arzının daha düzenli ve güvenilir hale getirilmesi ve yaşanan elektrik kesintilerinin minimum seviyeye indirilmesi hedefleniyor. Altyapıyı güçlendirecek bu yatırımın, hem ilçe merkezi hem de kırsal mahallelerin enerji ihtiyacının karşılanmasında önemli bir rol oynaması bekleniyor.

ESKİŞEHİR'İN SİVRİHİSAR İLÇESİNDE SIK SIK YAŞANAN ELEKTRİK KESİNTİLERİNİN ÇÖZÜMÜ AMACIYLA...

ESKİŞEHİR'İN SİVRİHİSAR İLÇESİNDE SIK SIK YAŞANAN ELEKTRİK KESİNTİLERİNİN ÇÖZÜMÜ AMACIYLA PLANLANAN ANADOLU HAVZA TRAFO MERKEZİ PROJESİ'NDE JEOLOJİK ZEMİN ETÜT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.