Sivasspor olağanüstü kongre kararı aldı

Sivasspor, başkan ve yönetim aday çıkmaması nedeniyle 8 Temmuz 2026'da olağanüstü genel kurul yapacak; yeterli çoğunluk sağlanamazsa 15 Temmuz'da ikinci toplantı yapılacak.

Yayın Tarihi: 24.06.2026 21:21
Güncelleme Tarihi: 24.06.2026 21:25

Sivasspor olağanüstü kongre kararı aldı

Sivasspor olağanüstü genel kurul kararı

Sivasspor Kulübü, 19 Mayıs 2026 ve 22 Haziran 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen olağan genel kurullarda başkan ve yönetim için aday çıkmaması nedeniyle seçim yapılamaması üzerine olağanüstü genel kurul kararı aldı. Kulübün mevcut yönetimi, ilgili mevzuat uyarınca görevine devam ediyor.

Toplantı tarihleri ve yer

Yönetim Kurulu kararıyla olağanüstü genel kurulun 08 Temmuz 2026 Çarşamba günü saat 18.00'de Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda yapılmasına karar verildi. İlk toplantıda yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantı 15 Temmuz 2026 Çarşamba günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecek.

Yönetim kurulunun açıklaması ve hukuki dayanak

Yönetim Kurulu açıklamasında, 04.05.2026 tarih ve 59 sayılı karar gereğince 19 Mayıs 2026 tarihinde yapılan olağan genel kurulda Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeliklerine aday çıkmaması nedeniyle seçim yapılamadığı; 22 Haziran 2026 tarihine ertelenen ikinci toplantıda da aday çıkmaması sebebiyle seçimin gerçekleştirilemediği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, mevcut yönetimin görevine devam ettiğinin hukuki dayanağı olarak 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerinin gösterildiği, bu doğrultuda 23.06.2026 tarih ve 65 sayılı karar ile olağanüstü genel kurul tarihinin belirlendiği ifade edildi.

Üyelere çağrı

Kulüp yönetimi, toplantının kulübün geleceği açısından önemine vurgu yaparak tüm üyelere katılım çağrısında bulundu. Olağanüstü genel kurulda yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerinin belirlenmesi hedefleniyor.

SİVASSPOR’DA 19 MAYIS VE 22 HAZİRAN TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN GENEL KURULLARDA BAŞKAN VE...

SİVASSPOR’DA 19 MAYIS VE 22 HAZİRAN TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN GENEL KURULLARDA BAŞKAN VE YÖNETİM İÇİN ADAY ÇIKMAMASI ÜZERİNE OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI ALINDI.

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.