Sivaslı 4 sporcu Kriket A Millî Takımı aday kadrosuna davet edildi

Sivas Gençlik ve Spor Kulübü’nden dört sporcu, gösterdikleri performansla Kriket A Millî Takımı aday kadrosuna seçildi; 6-16 Temmuz Kopenhag Elemeleri'nde yer alacak.

Yayın Tarihi: 03.06.2026 14:48
Güncelleme Tarihi: 03.06.2026 14:51

Sivaslı 4 sporcu Kriket A Millî Takımı aday kadrosuna davet edildi

Sivaslı sporcular milli takım yolunda

Sivas Gençlik ve Spor Kulübü bünyesindeki Ömer Kütük, Serdar Burak Emir, Mertcan Dönmez ve Sefa Genç, gösterdikleri üstün performans sonucu Kriket A Millî Takımı aday kadrosuna davet edildi. Kulübün kriket branşında kaydettiği bu ilerleme, yerel spor altyapısının meyvesi olarak değerlendiriliyor.

Aday kadro ve turnuva takvimi

Aday kadroda yer alan sporcular, 6-16 Temmuz tarihlerinde Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenecek Kriket Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye’yi temsil edecek. Aynı dönemde ay-yıldızlı formayla uluslararası platformlarda başarı hedefleniyor.

Kulüp ve bölge için önem

Bu davet, Sivas Gençlik ve Spor Kulübü’nün kriket alanındaki çalışma ve yatırımlarının somut bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Aday kadroya seçilen sporcuların ulusal düzeydeki tecrübe kazanması, kulübün sporcu yetiştirme kapasitesine ve bölgesel spor gelişimine katkı sağlayacak.

Ömer Kütük, Serdar Burak Emir, Mertcan Dönmez ve Sefa Genç'in aday kadroya alınması, hem kulüp hem de kent spor gündeminde dikkat çeken bir gelişme olarak kayda geçti.

SİVAS GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ’NÜN 4 BAŞARILI SPORCUSU, GÖSTERDİKLERİ PERFORMANSLA KRİKET A MİLLÎ...

SİVAS GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ’NÜN 4 BAŞARILI SPORCUSU, GÖSTERDİKLERİ PERFORMANSLA KRİKET A MİLLÎ TAKIMI ADAY KADROSUNA DAVET EDİLDİ. SİVASLI SPORCULAR, DÜNYA KUPASI ELEMELERİ VE AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA AY-YILDIZLI FORMAYLA MÜCADELE EDECEK.

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.