Sivas’ta Kurban Bayramı Öncesi Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı

Sivas Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi et, unlu mamul ve şekerleme üretim ve satış noktalarında hijyen, muhafaza ve kayıt kontrollerini yoğunlaştırdı.

Yayın Tarihi: 22.05.2026 11:38
Güncelleme Tarihi: 22.05.2026 11:42

Sivas’ta Kurban Bayramı Öncesi Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı

Sivas’ta Kurban Bayramı Öncesi Denetimler Sıklaştırıldı

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde gıda imalat ve satış noktalarındaki denetimlerini artırdı. Bakanlık yetkililerinin bildirdiğine göre denetimlerin amacı, tüketicilerin sağlığını korumak ve bayramın sorunsuz geçirilmesini sağlamaktır.

Denetimlerin amacı ve ilke

Yapılan açıklamada, 'Halkımızın sağlığı her şeyden önemlidir' ilkesiyle hareket edildiği vurgulandı. Denetimler, hijyen standartlarının sağlanması, ürünlerin mevzuata uygun üretimi ve tüketici sağlığının korunmasına odaklanıyor.

Et işlemleri ve hijyen

İl müdürlüğü ekipleri, kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekimi süreçlerini özel olarak denetliyor. Açıklamada, kurban vecibesini yerine getiren vatandaşların etlerini hijyenik ve sağlıklı tüketebilmeleri için etlerin parçalanması ve kıyma çekimlerinin et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren kayıtlı/onaylı gıda işletmeleri tarafından yapılmasının gerektiği belirtildi.

Unlu mamuller, şekerleme ve çikolata denetimleri

Denetimler tatlı, şekerleme, çikolata ve unlu mamul üretimi yapan işletmeleri de kapsıyor. Müdürlük, üretim ve satış yerlerinde mevzuata uygunluğun sağlanması için kontrolleri sıklaştırdı.

Tüketici uyarıları ve ihbar kanalları

Tüketicilere, satın alırken Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan alınmış kayıt ve onay numaralarına dikkat etmeleri; kayıt ve onay numarası olmayan ürünleri satın almamaları; ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmeleri ve açıkta yapılan ürünleri almamaları tavsiye edildi. Ayrıca, gıda ve gıda hijyeni ile ilgili şikayetlerin Alo Gıda 174 hattına bildirilmesi istendi. Bayram süresince nöbetçi zehirlenme ekibinin 24 saat hizmette olacağı ve gelen şikayetlerin değerlendirilmeye devam edileceği kaydedildi.

Sivas Tarım ve Orman Müdürlüğü, hemşehrilerin sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlama ve tüketici menfaatlerini koruma çalışmalarına aynı kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

SİVAS TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ, KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ GIDA ÜRÜNLERİ İMALAT VE SATIŞ...

SİVAS TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ, KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ GIDA ÜRÜNLERİ İMALAT VE SATIŞ NOKTALARINDA DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI.

SİVAS TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ, KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ GIDA ÜRÜNLERİ İMALAT VE SATIŞ...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.