Sivas'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nden ölenlerin sayısı 10'a yükseldi
yetkililerden açıklama
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yetkilileri, kentte artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına ilişkin açıklama yaptı. Üniversite yetkilileri, hastaneye başvuran vakalar ve tedavi süreçleri hakkında bilgi verdi.
rektörün değerlendirmesi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, basın mensuplarıyla düzenlenen kahvaltı programında yaptığı açıklamada, hastanenin KKKA tedavisinde deneyimli olduğunu vurguladı ve 'Kene Sivas’a yüklenmemeli. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bu anlamda şifa dağıtan bir yerdir' ifadelerini kullandı. Şengönül, üniversitenin hastaları iyileştirmede başarılı bir performans sergilediğini belirtti.
başhekim verileri: başvurular ve tedavi durumları
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Doğan ise bu sezon hastaneye 129 KKKA şüpheli ve tanılı vakanın başvurduğunu, bu vakalardan 10 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Doğan, yaklaşık 110 hastanın tedavilerinin ardından taburcu edildiğini belirtti.
Doğan, hastanede halen 13 vakada tedavinin sürdüğünü, bunlardan 2 hastanın yoğun bakımda bulunduğunu ve durumlarının kritik olduğunu söyledi: '129 tane Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakası geldi. Bu hastaların 10 tanesini kaybettik. Geriye kalan yaklaşık 110 vakayı taburcu ettik. Şu an 13 vakanın tedavisi devam ediyor. 2 hasta yoğun bakımda ve durumları kritik.' Doğan ayrıca, geçen yılın rakamlarıyla benzer oranlar görüldüğünü ve erken başvuran vakalarda hastanenin tecrübesinin önemli destek sağladığını ifade etti.
Öne çıkan veriler: hastaneye başvuran vaka sayısı 129, hayatını kaybedenler 10, tedavisi süren hasta sayısı 13, yoğun bakımda 2 hasta.
SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET ŞENGÖNÜL KONUŞMA YAPTI