Sivas'ta Hıdırellez Paşabahçe Mesire Alanı'nda Yağmura Rağmen Coşkuyla Kutlandı

Sivas'ta Hıdırellez, Paşabahçe Mesire Alanı'nda yağmura rağmen halk oyunları ve geleneksel yarışmalarla kutlandı; Vali Yılmaz Şimşek de etkinliklerde yer aldı.

Yayın Tarihi: 06.05.2026 14:10
Güncelleme Tarihi: 06.05.2026 14:14

Sivas'ta Hıdırellez Paşabahçe Mesire Alanı'nda Yağmura Rağmen Coşkuyla Kutlandı

Sivas'ta Hıdırellez Paşabahçe Mesire Alanı'nda Yağmur Altında Kutlandı

Yağmura rağmen sürdürülen etkinlikler

Paşabahçe Mesire Alanında düzenlenen Hıdırellez kutlamaları, kış etkilerinin sürdüğü kentte yağan yağmura rağmen coşkuyla gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı program, yağmur altında yapılan etkinliklerle renkli ve ilginç görüntüler oluşturdu.

Geleneksel gösteriler ve yarışmalar

Programda, halk oyunları ekipleri geleneksel kıyafetlerle sahne aldı ve izleyicilerden büyük alkış aldı. Etkinlikler kapsamında düzenlenen geleneksel yarışmalar; yumurta tokuşturmayla başladı ve yumurta taşıma, halat çekme ve çuval yarışı ile devam etti. Yağmur altında gerçekleştirilen bu yarışmalarda vatandaşlar hem eğlendi hem de tatlı bir rekabet yaşadı.

Vali ve protokolün katılımı

Programa Vali Yılmaz Şimşek ile eşi Çiğdem Olgun Şimşek ve il protokolü katıldı. Yarışmalar, Vali Yılmaz Şimşek ve eşi Çiğdem Olgun Şimşek'in yumurta tokuşturmasıyla başladı. Etkinliklerin sonunda Vali Yılmaz Şimşek ve eşi katılımcılara yemek ikramında bulundu.

Vali Şimşek'in değerlendirmesi

Programda konuşan Vali Yılmaz Şimşek, "Hıdırellez asırlardır bu topraklarda yaşatılan, umutlarımızı tazeleyen ve kardeşliğimizi pekiştiren çok köklü bir geleneğimizdir. Baharın gelişiyle birlikte doğa nasıl yeniden canlanıyorsa, bizler de kardeşliğimizi ve dayanışmamızı yeniden güçlendiriyoruz. Bu tür etkinlikler geçmişimiz ile geleceğimiz arasında kurulan en güçlü bağdır. Programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyor, tüm hemşerilerimizin Hıdırellez Bayramı’nı kutluyorum" dedi.

Kapanış

Soğuk ve yağışlı havaya rağmen Hıdırellez'in simgesi olan coşku, Paşabahçe Mesire Alanı'ndaki programda hissedildi ve etkinlikler vatandaşların katılımıyla sona erdi.

HIDIRELLEZ, PAŞABAHÇE MESİRE ALANI’NDA DÜZENLENEN PROGRAMLA KUTLANDI.

HIDIRELLEZ, PAŞABAHÇE MESİRE ALANI’NDA DÜZENLENEN PROGRAMLA KUTLANDI.

HIDIRELLEZ, PAŞABAHÇE MESİRE ALANI’NDA DÜZENLENEN PROGRAMLA KUTLANDI.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.