sivas'ta cumhuriyetin 103. yılı töreni yağmur altında:
Sivas kent merkezinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 103. yılı etkinlikleri, Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle sürdü. Etkinlik öncesinde kentte etkili olan şiddetli yağış, programın kısa süreli aksamasına yol açtı ancak hafifleyince tören gerçekleştirildi.
çelenk sunumu ve törenin akışı:
Program kapsamında Vali Yılmaz Şimşek, 5’nci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Coşar ve Belediye Başkanı Adem Uzun başta olmak üzere kent protokolü Atatürk anıtına çelenk sundu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sonlandırıldı.
yağışın etkisi ve katılımcıların durumu:
Kent merkezindeki ani yağış nedeniyle katılımcılar kurulan çadırlar sayesinde koruma altına alındı; ancak görevli askerler görevlerini sürdürdükleri için ıslandı. Yağışın hafiflemesiyle birlikte tören planlandığı şekilde tamamlandı ve kutlamalar devam etti.
SİVAS’TA CUMHURİYET BAYRAMININ 103. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU.