DOLAR
42,62 -0,14%
EURO
50,06 0,05%
ALTIN
5.870,55 -0,32%
BITCOIN
3.943.535,64 -1,07%

Sivas’ta 14 Operasyonda 83 Kaçak Göçmen ve 18 Şüpheli Yakalandı

Sivas’ta 17 Ekim-9 Aralık arasında düzenlenen 14 operasyonda 83 yabancı uyruklu kaçak göçmen ve nakillerini sağlayan 18 kişi yakalandı.

Yayın Tarihi: 11.12.2025 15:21
Güncelleme Tarihi: 11.12.2025 15:30

Sivas’ta 14 Operasyonda 83 Kaçak Göçmen ve 18 Şüpheli Yakalandı

Sivas’ta 14 Operasyonda 83 Kaçak Göçmen ve 18 Şüpheli Yakalandı

Operasyonun kapsamı ve sonuçları

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 17 Ekim-9 Aralık tarihleri arasında kent genelinde yürütülen göçmen kaçakçılığı operasyonlarında, toplam 14 ayrı operasyon gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarda yurda yasa dışı yollardan giriş yaptığı tespit edilen 83 yabancı uyruklu şahıs ile düzensiz göçmenlerin naklini sağlayan 18 kişi yakalandı.

Yakalanan düzensiz göçmenler geri gönderme merkezine sevk edilirken, göçmenlerin naklini sağladığı belirlenen 18 Türk vatandaşı hakkında çıkarıldıkları adli makamlarca "göçmen kaçakçılığı" suçundan işlem yapılarak tutuklama kararı verildi.

Emniyet açıklaması ve izlenecek yol

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, "Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, ülkemizdeki göçmen kaçakçılığı faaliyetinin engellenmesi adına yürütmekte olduğumuz çalışmalar aralıksız olarak sürdürülecektir" ifadelerine yer verildi. Açıklama, operasyonların kent genelinde koordineli bir çalışma sonucu yürütüldüğünü ve benzer faaliyetlerin engellenmesine yönelik takibatın devam edeceğini vurguluyor.

Operasyonlar, suç zincirinin hem düzensiz göçmenleri temin eden hem de naklini sağlayan aktörlere yönelik olarak hedeflendi; hukuki süreçleri başlatılan şüphelilerin yargı süreci takip edilecek ve geri gönderme merkezine sevk edilen kişilerin statüleri ilgili kurumlar tarafından belirlenecektir.

SİVAS’TA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINA YÖNELİK YAPILAN 14 AYRI OPERASYONDA 83 YABANCI UYRUKLU ŞAHIS İLE...

SİVAS’TA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINA YÖNELİK YAPILAN 14 AYRI OPERASYONDA 83 YABANCI UYRUKLU ŞAHIS İLE ŞAHISLARIN NAKLİNİ SAĞLAYAN 18 KİŞİ YAKALANDI.

SİVAS’TA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINA YÖNELİK YAPILAN 14 AYRI OPERASYONDA 83 YABANCI UYRUKLU ŞAHIS İLE...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.