Sivas Altınyayla'da yoğun kar yolları kapattı; Gümişdiğin köylüleri 4.5 kilometre yürüdü

Sivas Altınyayla'da yoğun kar ve tipi nedeniyle yollar kapandı; Gümişdiğin Köyü sakinleri temel ihtiyaç için ilçe merkezine 4.5 km yürüdü.

Yayın Tarihi: 26.01.2026 10:49
Güncelleme Tarihi: 26.01.2026 11:23

Sivas Altınyayla'da yoğun kar yolları kapattı; Gümişdiğin köylüleri 4.5 kilometre yürüdü

Sivas Altınyayla'da yoğun kar yaşamı olumsuz etkiledi

Sivas'ın Altınyayla ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım aksadı. Bölgedeki kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu bildirildi; bazı köy yolları ulaşıma kapandı.

Gümişdiğin Köyü sakinlerinin zorlu yolculuğu

Yolu kapanan ilçeye bağlı Gümişdiğin Köyü sakinleri, temel ihtiyaçlarını karşılamak için ilçe merkezi Altınyayla'ya yürümek zorunda kaldı. Köylüler yaklaşık 4.5 kilometrelik yolu tipi ve dondurucu soğuk altında, diz boyunu aşan kar içinde güçlükle kat etti.

İlçe merkezine ulaşan vatandaşlar alışverişlerini yaptıktan sonra ellerinde ekmek poşetleriyle aynı zorlu yolu tekrar yürüyerek köylerine döndü. Bu görüntüler, bölgedeki olumsuz hava şartlarının günlük yaşamı ve temel ihtiyaç erişimini nasıl etkilediğini ortaya koydu.

Yerel gözlemler ve değerlendirme

Vatandaşlar durumu özetleyerek, 'İlçeye karda yürüyerek gidiyoruz. Araçlar hareket etmiyor' ifadelerini kullandı. Yaşananlar, kar ve tipi koşullarının ulaşımı tamamen durdurabildiğini ve köy sakinlerinin temel ihtiyaçlara erişim için fiziksel çaba sarf etmek zorunda kaldığını göstermektedir.

SİVAS’IN ALTINYAYLA İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN YOĞUN KAR YAĞIŞI VE TİPİDEN DOLAYI YOLLAR KAPANDI. KÖY...

SİVAS’IN ALTINYAYLA İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN YOĞUN KAR YAĞIŞI VE TİPİDEN DOLAYI YOLLAR KAPANDI. KÖY SAKİNLERİ İSE TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK İÇİN İLÇE MERKEZİNE 4.5 KİLOMETRELİK YOLU YÜRÜYEREK GİTMEK ZORUNDA KALDI.

SİVAS’IN ALTINYAYLA İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN YOĞUN KAR YAĞIŞI VE TİPİDEN DOLAYI YOLLAR KAPANDI. KÖY...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.