Sit alanında Çekerek'de izinsiz kazıya müdahale: 8 şüpheli ve ekipman ele geçirildi

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde sit alanında izinsiz kazı yapılacağı bilgisi üzerine düzenlenen operasyonda 8 şüpheli yakalandı, çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 05.08.2026 14:56
Güncelleme Tarihi: 05.08.2026 14:57

Sit alanında Çekerek'de izinsiz kazıya müdahale: 8 şüpheli ve ekipman ele geçirildi

Sit alanında Çekerek'de izinsiz kazıya müdahale

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çekerek ilçesinde sit alanı içinde izinsiz kazı yapılacağı yönündeki ihbarı değerlendirerek operasyon başlattı. Ekiplerin müdahalesi sonucunda kaçak kazı yaptığı değerlendirilen kişiler tespit edildi.

Operasyon kapsamında toplam 8 şüpheli yakalandı. Bölgedeki güvenlik ve kazı faaliyetlerinin durdurulmasının ardından şüpheliler ve olay yerinde inceleme yapıldı.

ele geçirilen malzemeler:

Şüphelilerin araçlarında yapılan aramalarda alan tarama cihazı, yılan kamera, hilti, jeneratör ile kazıda kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen ekipman ve materyaller olay yerinde tutanakla kayda alındı.

soruşturmanın seyri:

Olayla ilgili olarak 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet suçundan adli tahkikat başlatıldı. Şüphelilerin ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatı doğrultusunda serbest bırakıldıkları bildirildi.

Jandarma ekipleri, sit alanlarının korunmasına yönelik denetimlerin sürdürüleceğini ve benzer olaylara karşı takibi artıracaklarını açıkladı.

YOZGAT’TA KAÇAK KAZI YAPANLARA YÖNELİK OPERASYON DÜZENLENDİ. -

YOZGAT’TA KAÇAK KAZI YAPANLARA YÖNELİK OPERASYON DÜZENLENDİ. -

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.