Şişli'de konteynerde bulunan ceset: Ümraniye'de öldürülüp taksiyle taşındığı belirlendi
24 Ocak akşamı Şişli Duatepe Mahallesi Kuyulubağ Sokak'ta bir çöp konteynerinde çarşafa sarılı halde bulunan cesedin başı ve bacaklarının kesildiği tespit edildi. Yapılan kimlik tespitinde cesedin 37 yaşındaki Özbekistan uyruklu Durdona Khokimova'ya ait olduğu belirlendi.
Olayın ayrıntıları
Olay, 24 Ocak günü akşam saatlerinde gelen ihbar üzerine polis ekiplerinin sevk edilmesiyle ortaya çıktı. İlk incelemede cesedin bazı parçalarının konteynerde olduğu, diğer parçaların ise aynı bölgede farklı çöp konteynerlerinde bulunduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında Khokimova'nın Ümraniye'de bir evde öldürüldüğü, ardından cesedinin taksiyle Şişli'ye götürüldüğü belirlendi.
Soruşturma ve gözaltılar
Çalışmalar doğrultusunda, öldürülen Khokimova'nın sevgilisi olduğu iddia edilen Özbekistan uyruklu D.A.U.T. (31)'nin cinayeti işlediği; G.A.K. (29)'nin ise yardımcı olduğu değerlendirildi. Şüphelilerin olayın ardından cesedi taksiyle Şişli'ye taşıdığı tespit edildi. Yurt dışına kaçma girişiminde bulundukları belirtilen D.A.U.T. ve G.A.K. gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen E.K. adlı bir kişi daha gözaltına alındı.
Ümraniye'deki komşuların ifadeleri
Ümraniye'deki evin yakınındaki komşularla yapılan görüşmelerde farklı ifadeler alındı. İsmini vermek istemeyen bir komşu, Khokimova'yı daha önce hiç görmediğini söyleyerek, "Bizim hiçbir bilgimiz yoktu, biz de dün gece polisler gelince öğrendik neyin ne olduğunu. Pek tanımıyoruz tabii bilmiyoruz, 10-15 gün oluyormuş geleli. Daha önce denk gelmedik, karşılaşmamız olmadı. Herhangi bir ses de duymadık" ifadelerini kullandı.
Behruz Toşbatov ise olay öncesinde bir kavga duyduğunu belirterek, "Olay gününe dair bir şey duymadık. İki gün önce bir kavga oldu sanırım karı koca kavgası, sonra dün akşam ben evdeyken polisler gelip olayı anlattı; biz de şoke olduk çünkü hiçbir şey duymadık görmedik. Evde 2 tane erkek 1 tane de kadın gördüm, hepsi Özbek’ti. Dünden önce görmüştüm onları, dün sabah da kadının sesini duymuştum, herkes o evdeydi. Daha sonra başka ses duymadım" dedi.
Başka bir komşu, iki gün önce dairede yaşanan kavga nedeniyle bazı kişilerin binadan inip polis çağırmak istediğini, fakat evdeki bir kişinin "Karım" diyerek kapıyı kapattığını anlattı: "Maalesef bizler de şahit olduk. Olay alt katta olmuş, biz de polis memurları gelince öğrendik. Bir kadın cinayeti daha işlendi, artık tüm dünyada bu son bulsun istiyoruz. 2 gün önce de o dairede bir kavga olmuş, hatta binadan inip ne olduğunu soranlar olmuş polis çağırmak isteyip, ama şahıs 'Karım' diyerek kapıyı kapatmış. O yüzden bir şey yapılamadı. Herhalde geleli 10 gün kadar olmuştur kiracının kiracısıymış, bizler de hiç tanımıyoruz".
Soruşturma sürüyor; yetkililer alınan ifadeler ve delil incelemeleri doğrultusunda olayın tüm yönlerini araştırıyor.
OLAYIN YAŞANDIĞI EV