Şişli'de 1 Ocak-9 Eylül döneminde 586 kişiye yaklaşık 3 milyon lira ceza
Şişli Belediyesi zabıta ekipleri, yılın ilk dokuz ayında çevreyi kirletenlere yönelik yürüttükleri denetimler sonucunda çok sayıda kişiye idari işlem uyguladı.
Denetimler ve uygulanan cezalar
Şişli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün 1 Ocak-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği uygulamalarda, çevreyi kirlediği tespit edilen 586 kişiye toplamda yaklaşık 3 milyon lira tutarında idari para cezası kesildi. Bu cezalar, belediye denetimlerinin sürekliliğini ve mevzuatın uygulanmasını gösteriyor.
Ayrıca kimlikleri belirlenen iki şahsa, ilgili düzenlemeler uyarınca Kabahatler Kanunu kapsamında toplamda 20 bin lira idari para cezası uygulandı.
Olay anları ve kayıtlar
Zabıta ekiplerinin başlattığı soruşturmalar kapsamında, 3 Eylül'de Gülbahar Mahallesi Şekerciler Sokak ve 8 Eylül'de Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Odesa Bulvarı'nda
araçla gelen bazı kişilerin yol kenarına atık eşya bırakarak ayrıldığı ihbarı değerlendirildi. Bu olaylarda atıkların yol kenarındaki çöp yığınlarının bulunduğu noktalara araçla bırakıldığı anlar, cep telefonu ve güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.
Görüntüler ve tespitler zabıta ekiplerinin kimlik tespitini kolaylaştırırken, yaptırımların uygulanmasını da hızlandırdı. Belediye yetkilileri, bu tür denetimlerin çevre temizliği ve kamu düzeni açısından önem taşıdığını vurguluyor.
Denetimlerin devam edeceği ve çevreyi kirletenlere karşı uygulamaların kararlılıkla süreceği belirtiliyor.