DOLAR
42,72 -0,04%
EURO
50,24 -0,19%
ALTIN
5.950,43 0,17%
BITCOIN
3.709.413,24 -0,87%

Sisi: Trump’ın Gazze’ye saldırıların durdurulması çabalarını takdir ediyorum

Sisi, Trump’ın Gazze saldırılarını durdurma çabalarını ve New York’ta Arap-İslam liderleriyle sunduğu önerileri barış için üzerine inşa edilebilecek temel olarak nitelendirdi.

Yayın Tarihi: 24.09.2025 23:17
Güncelleme Tarihi: 24.09.2025 23:17

Sisi: Trump’ın Gazze’ye saldırıların durdurulması çabalarını takdir ediyorum

Sisi: Trump’ın Gazze’ye saldırıların durdurulması çabalarını takdir ediyorum

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze Şeridi’nde saldırıları durdurmaya yönelik girişimleri nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump’ı takdir ettiğini açıkladı. Sisi, Trump’ın hem ateşkese yönelik çabalarını hem de Ortadoğu’da barışı sağlama yönündeki genel gayretlerini değerli bulduğunu belirtti.

Sisi’nin yazılı açıklaması

Sisi, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Gazze Şeridi’nde süren savaşı durdurmaya yönelik çabaları için ABD Başkanı Donald Trump’ı özellikle takdir ediyorum; ayrıca Ortadoğu’da barışı sağlama yönündeki genel gayretlerini de değerli buluyorum."

Sisi, Trump’ın New York’ta bazı Arap ve İslam ülkesi liderleriyle gerçekleştirdiği toplantıda sunduğu önerileri de olumlu karşıladı ve bu önerileri "önümüzdeki dönemde barışın sağlanması için üzerine inşa edilebilecek önemli bir temel" olarak nitelendirdi.

New York zirvesi ve ortak bildiri

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 80. oturumunun Yüksek Düzeyli Haftası kapsamında BM Genel Merkezi’nde düzenlenen çok taraflı zirveye, ABD ile birlikte Türkiye dahil İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi 8 devlet katıldı. Zirvenin ortak bildirisinde Gazze'de acil ateşkes vurgulandı ve bölgede yaşanan insani felaket, yüksek can kayıpları ile bunun bölge ve tüm İslam dünyası üzerindeki ciddi sonuçlarına dikkat çekildi.

Sisi’nin açıklaması, New York’ta yapılan görüşmelerin sonuçlarının bölgesel barış çabalarına katkı sağlayabileceği değerlendirmesini yansıtıyor ve Trump’ın önerilerinin ileride inşa edilebilecek bir temel olarak görülmesine işaret ediyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı