Şırnak'ta zorlu arazide mahsur kalan kadın Hava Kuvvetleri helikopteriyle kurtarıldı

Belgon Yaylası'nda baygın halde mahsur kalan kadın, AFAD ve jandarma ile Hava Kuvvetleri helikopteri tarafından alınarak güvenli bölgeye tahliye edildi.

Yayın Tarihi: 26.07.2026 14:32
Güncelleme Tarihi: 26.07.2026 16:31

Şırnak'ta zorlu arazide mahsur kalan kadın Hava Kuvvetleri helikopteriyle kurtarıldı

Şırnak'ta zorlu arazide mahsur kalan kadın Hava Kuvvetleri helikopteriyle kurtarıldı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Belgon Yaylasında baygın halde mahsur kalan bir kadın, yapılan koordineli çalışmalar sonucu helikopterle tahliye edildi. Olay, Bölücek köyü kırsalında yaşandı; ihbar üzerine Şırnak 112 Acil Çağrı Merkezi ekipleri alarma geçti ve bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Müdahale nasıl gerçekleşti

İhbarın ardından AFAD, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri hızla bölgeye ulaştı. İlk incelemede, kadının bulunduğu alanın sarp arazi yapısı nedeniyle kara ekiplerinin tahliyeyi gerçekleştiremeyeceği tespit edildi. Bunun üzerine Şırnak Valiliği koordinasyonunda Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan arama-kurtarma donanımlı helikopter istendi. Kısa sürede bölgeye ulaşan helikopter, zorlu arazi koşullarına rağmen hassas bir manevrayla kadını bulunduğu noktadan alarak güvenli bir alana taşıdı.

Kurtarılan kişi, sağlık ekiplerine teslim edildikten sonra olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi. Ekiplerin zamanla yarışarak yürüttüğü operasyonun muhtemel bir faciayı önlediği bildirildi; kadının sağlık durumunun ise yapılacak detaylı tetkiklerin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Yetkililerin uyarısı

Yetkililer, özellikle yaz aylarında yüksek rakımlı yaylalara çıkan vatandaşları olası sağlık sorunları ve acil durumlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Vatandaşlardan, gittikleri bölge hakkında yakınlarına bilgi vermeleri ve zor koşullarda yalnız hareket etmemeleri istendi.

ŞIRNAK'IN BEYTÜŞŞEBAP İLÇESİNE BAĞLI BELGON YAYLASI'NDA BAYGIN HALDE MAHSUR KALAN KADIN, AFAD...

ŞIRNAK'IN BEYTÜŞŞEBAP İLÇESİNE BAĞLI BELGON YAYLASI'NDA BAYGIN HALDE MAHSUR KALAN KADIN, AFAD, JANDARMA, SAĞLIK VE İTFAİYE EKİPLERİNİN KOORDİNELİ ÇALIŞMASIYLA HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NA AİT HELİKOPTERLE BULUNDUĞU NOKTADAN ALINARAK GÜVENLİ BÖLGEYE TAHLİYE EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.