Şırnak'ta, Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu ile Şırnak Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik ve Belediye desteği ile "Nuh'un Sofrası Yöresel Yemek Yarışması" gerçekleştirildi.
Yarışmanın jüri üyeliğini, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Seçim, Bitlis Eren Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Osman Keskin, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Enes Güleç, Güneydoğu Aşçılar Derneği Başkanı Serdar Atabey ve Şırnak Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Zeki Karaaslan yaptı.
Yüksekokulun Gastronomi Mutfağı'nda yemek ve tatlı kategorisinde düzenlenen yarışmaya, 16 kişi katıldı. Yarışmacılar, kentte özgü yemekleri 1,5 saat süre içinde en iyi sunum tabağında jüriye takdim etmek için mücadele etti.
ŞÜ Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış da etkinliğe katılarak yarışmacılarla sohbet etti. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Sedat Çelik, yarışmanın amacını, Şırnak'ın yöresel yemeklerini tanıtmak ve farkındalık oluşturmak olarak belirtti.
Çelik, ayrıca unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetlerin vatandaşlarla buluşturulmasının önemine vurgu yaparak, “Bu tür yarışmalar yöresel yemek kültürünün gelişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması adına oldukça önemlidir. Gastronomi turizminde de önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.
Yarışmanın kriterleri hakkında bilgi veren ŞÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Rıdvan Solmaz, jüri üyelerinin orijinallik, lezzet ve sunum gibi unsurlarda derecelendirme yaptığını ifade etti. Dereceye giren ilk 3 kişiye para ödülü verileceği de belirtildi.
Yarışmaya katılan ev kadını Hayriye Bilen, yemek yapmayı çok sevdiği için bu etkinlikte yer aldığını ifade ederken, öğrencilerden Ramazan Cengiz ise jüriye etrafında hazırlanacak yemekle yüksek puan almak için yarıştığını belirtti.
Yarışmanın sonunda yemek kategorisinde Helin İnan birinci, Nesrin Birlik ikinci, Hayriye Bilen üçüncü oldu. Tatlı kategorisinde de birinciliği Ayşe Nur Ertaş, ikinciliği Tamer Tatar kazandı.
Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu ile Şırnak Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik ve Belediye desteğiyle "Nuh'un Sofrası Yöresel Yemek Yarışması" düzenlendi.
Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu ile Şırnak Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik ve Belediye desteğiyle "Nuh'un Sofrası Yöresel Yemek Yarışması" düzenlendi.