DOLAR
42,62 -0,14%
EURO
50,06 0,05%
ALTIN
5.870,55 -0,32%
BITCOIN
3.943.535,64 -1,07%

Şırnak'ta karla mücadele: Beytüşşebap Lisetayrı köyü yolu açma çalışmaları sürüyor

Şırnak'ta bazı bölgelerde kar kalınlığı 1 metreyi aşarken, İlçe Özel İdare ekipleri Beytüşşebap'a bağlı Lisetayrı köyü yolu ve kapanan köy yollarını açmak için yoğun mesai yürütüyor.

Yayın Tarihi: 11.12.2025 11:37
Güncelleme Tarihi: 11.12.2025 11:37

Şırnak'ta karla mücadele: Beytüşşebap Lisetayrı köyü yolu açma çalışmaları sürüyor

Şırnak'ta karla mücadele: Beytüşşebap Lisetayrı köyü yolu açma çalışmaları sürüyor

Şırnak'ta kış mevsimi sert geçiyor; bazı bölgelerde kar kalınlığı 1 metreyi aşıyor. Bu koşullar nedeniyle kapanan yolların açılması için yerel ekipler seferber edilmiş durumda.

Kapalı yolların açılması için yürütülen çalışmalar

Beytüşşebap ilçesine bağlı Lisetayrı köyü yolunun kar nedeniyle kapanması üzerine ekipler, yolu tekrar trafiğe açmak amacıyla çalışma başlattı. Söz konusu köy, ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta ve 3 bin rakımlı bir konumda bulunuyor; bu koşullar ekiplerin çalışmalarını daha da zorlaştırıyor.

Ekiplerin mesaisi ve saha koşulları

İlçe Özel İdare ekipleri, kapanan köy yollarını açmak için yoğun mesai yapıyor. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi geçtiği yüksek bölgelerde ekipler nöbetleşe çalışarak yolların ulaşıma açılmasını sağlıyor. Yerel müdahale ekiplerinin önceliği, köy yollarının güvenli biçimde yeniden kullanılmasını temin etmek.

Yetkililer, çalışmaların hava koşullarına bağlı olarak devam ettiğini ve kapanan güzergâhların açılması için iş makineleri ve personelin koordineli şekilde çalıştığını belirtiyor.

Şırnak'ta kar esareti: Kapalı yolların açılması için çalışmalar sürüyor

Şırnak'ta kar esareti: Kapalı yolların açılması için çalışmalar sürüyor

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.