Şırnak’ta yoğun kar yağışı: Beytüşşebap ilçesinde beyaz örtü yarım metreyi aştı
Şırnak’ta aralıksız süren kar yağışı sonucu, Beytüşşebap ilçesine bağlı yüksek rakımlı Yeşilöz ve Tuzluca köylerinde kar kalınlığı yarım metreyi geçti. Bölgedeki yerel yetkililer ve ekipler, kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.
Ekiplerin karla mücadele çalışmaları
İlçe Özel İdare ekipleri, günlerdir aralıksız yürüttükleri karla mücadele çalışmaları kapsamında önceliği ulaşımın sağlanmasına veriyor. Kapanan köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için iş makineleri ve personel yoğunlaştırılarak, yüksek rakımlı kesimlerde yol açma çalışmaları başlatıldı.
Hava koşulları ve operasyonel zorluklar
Bölgede kış şartları ağır ilerlerken hava sıcaklığı eksi 10 dereceye kadar düştü. Düşük sıcaklık ve yüksek kar örtüsü, yol açma ve bakım çalışmalarında hem zaman hem de personel açısından ek zorluklar oluşturuyor. Ekiplerin çalışmaları, ulaşımın güvenli şekilde sağlanması ve olası acil durumlara müdahale kapsamında önceliklendiriliyor.
Yerel etki ve izlenecek süreç
Kapanan köy yolları, ekiplerin yoğun çalışmasıyla kademeli olarak açılıyor. Yetkililer, meteorolojik gelişmeleri izlemeye devam ederek ihtiyaç halinde ek önlemler alacaklarını bildiriyor. Sürecin kısa vadede normalleşmesi, karla mücadele çalışmalarının hızı ve hava koşullarına bağlı olacak.
Öne çıkan bilgiler: Yeşilöz ve Tuzluca köylerinde kar kalınlığı yarım metreyi geçti; İlçe Özel İdare ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor ve hava sıcaklıkları eksi 10 dereceye kadar düşüyor.
ŞIRNAK’TA KAR YARIM METREYİ GEÇTİ. EKİPLERİN KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI GÜNLERDİR DEVAM EDİYOR. YÜKSEK BÖLGELERDE YOL AÇMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI.