Şırnak'ta 70 yaşındaki Süleyman Sergen üç ağır hastalıkla yaşam mücadelesi veriyor
Şırnak merkez Balveren beldesinde ikamet eden 70 yaşındaki Süleyman Sergen, yaklaşık üç yıldır birden fazla ciddi rahatsızlıkla mücadele ediyor. Yıllardır büyük ölçüde yatağa bağımlı yaşayan Sergen, tedavi için sık sık şehirler arası seyahat etmek zorunda kalıyor.
Hastalıklar ve tedavi süreci
Sergen, böbrek yetmezliği, lenf kanseri ve omurga kırıkları olmak üzere üç farklı sağlık sorunuyla karşı karşıya. Haber kaynağının aktardığına göre Sergen, üç yılın yaklaşık iki yılını çeşitli hastanelerde geçirirken, gözünde ortaya çıkan mokur hastalığı nedeniyle de tedavi gördü.
Uzun süre Diyarbakır Dicle Üniversitesinde tedavi gören Sergen, buradaki uygulamaların yetersiz kalması üzerine Antalya'daki özel bir hastaneye yönlendirildi ve burada böbrek nakli geçirdi. Sergen, söz konusu naklin ardından böbreklerinin korunması için düzenli kontrollerin hayati önem taşıdığını belirtiyor: "Böbreklerimin kurumaması için her kontrol hayati önem taşıyor."
Lenf kanseri nedeniyle kemoterapi alan Sergen'in omurgasında üç kırık bulunuyor ve omurga içinde platin mevcut. Ayrıca gözündeki rahatsızlık nedeniyle 6 kez ameliyat geçirdiğini ifade ediyor. Tedavilerinin büyük bölümünün özel hastanelerde yapılmak zorunda olması, sürecin hem lojistik hem de mali açıdan zorluklarını artırıyor.
Maddi zorluklar ve aile durumu
Sergen, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi sürecinde ciddi sıkıntılar yaşadığını vurguluyor. "Diyarbakır’a her ay, Antalya’ya ise iki ayda bir gitmek zorundayım. Her gidişim masraf. Hayırseverlerden yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.
Ailenin durumu da tedavi sürecinden olumsuz etkilenmiş durumda. Sergen’in iki kız çocuğundan biri sağlık lisesinde, diğeri ise bu yıl mezun oldu. Büyük kızı babasının ağır hastalığı nedeniyle üniversite sınavına hazırlanamadı. Aile, kira ve geçim sıkıntısı çektiğini belirterek destek talep ediyor: "Kirayı ödeyemez hale geldik. Çaresizim yıllardır hastalıklarla mücadele ediyorum."
ŞIRNAK MERKEZ BALVEREN BELDESİNDE YAŞAYAN 70 YAŞINDAKİ SÜLEYMAN SERGEN, 3 YILDIR AMANSIZ HASTALIKLARLA MÜCADELE EDİYOR. ÜÇ FARKLI HASTALIĞA KARŞI DİRENEN SERGEN, HEM SAĞLIĞI HEM DE MADDİ İMKÂNSIZLIKLAR NEDENİYLE ADETA HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR. BİR GÖZÜNÜ HASTALIĞI NEDENİYLE KAYBEDEN YAŞLI ADAM, "ARTIK GÜCÜM KALMADI, DESTEK BEKLİYORUM" DİYEREK YETKİLİLERE VE HAYIRSEVERLERE SESLENDİ.