Şırnak'ta 5 günlük yoğun kar yağışı sahadaki kurum koordinasyonu ile yönetildi
Şırnak’ta son 5 gündür etkili olan ve son 7 yılın en yoğun kar yağışı, yerel yönetimler ve güvenlik güçlerinin sahadaki koordinasyonu sayesinde krize dönüşmeden yönetildi. Belediye, İl Özel İdaresi, Karayolları ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri ana arterlerde ulaşımın sürekliliğini sağladı.
Saha çalışmaları ve yetkili açıklamaları
Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, kar yağışının saat 12.00 itibarıyla etkisini yitirdiğini belirterek yağışı bir bereket olarak değerlendirdi. Yarka, merkezde bazı bölgelerde kar kalınlığının 30 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1,5–2 metreyi bulduğunu ve karla mücadelenin artık ikinci aşamaya geçtiğini ifade etti.
Yarka, ekiplerin ana arterlerde ciddi bir aksama yaşanmadan çalıştığını vurguladı; park halinde bulunan araçların kaldırılmasıyla yolların genişletileceğini ve yığın halindeki karların temizleneceğini söyledi.
İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak ise şehrin beyaz örtü altında dahi huzur ve güvenliğini koruduğunu belirterek emniyet güçlerinin 24 saat esasına göre sahada olduğunu aktardı. Sazak, merkezden ilçelere kadar ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ve halkın rahat olması gerektiğini vurguladı.
Sazak ayrıca kapalı yol haritasına işaret etti; Şırnak’ta şehirler arası yolların trafiğe kapatılmadığını ve valinin talimatıyla trafik akışının sürdürüldüğünü belirtti.
Değerlendirme
Yetkililerin açıklamaları, yoğun kar yağışının lojistik ve kamu hizmetleri açısından güçlü bir koordinasyonla yönetildiğini gösteriyor. İkinci aşamaya geçen karla mücadelede öncelik; ana yolların açık tutulması, biriken karların temizlenmesi ve halka yönelik güvenlik ile destek hizmetlerinin devam ettirilmesi olarak öne çıkıyor.
Şırnak beyaza teslim oldu, devlet sahada gücünü gösterdi