Sinop'ta palyatif bakımda 91 yaşındaki hastaya yönelik şiddet iddiasıyla hemşire tutuklandı

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde palyatif bakımda yatan 91 yaşındaki H.A.'ya yönelik şiddet iddiasıyla görüntüler üzerine hemşire E.B. tutuklandı.

Yayın Tarihi: 28.10.2026 16:42
Güncelleme Tarihi: 28.10.2026 16:42

Sinop'ta palyatif bakımda 91 yaşındaki hastaya yönelik şiddet iddiasıyla hemşire tutuklandı

Olayın detayları

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Ünitesi'nde tedavi gören 91 yaşındaki H.A.'ya yönelik şiddet iddiası, güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkmasıyla gündeme geldi.

Görüntülerde ne görülüyor:

Görüntülerde hemşire E.B.'nin hastaya yemek yedirdiği, hastanın yemeği ağzından döktüğü ve ardından hemşirenin peçeteyle hastanın ağzını sert bir hareketle sildiği anlar yer alıyor.

Soruşturma ve adli süreç:

Görüntülerin ortaya çıkması ve ailenin şikâyeti üzerine Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan hemşire E.B., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve hâkimlikçe tutuklandı.

SİNOP ATATÜRK DEVLET HASTANESİ PALYATİF BAKIM ÜNİTESİ’NDE TEDAVİ GÖREN 91 YAŞINDAKİ H.A.’YA...

SİNOP ATATÜRK DEVLET HASTANESİ PALYATİF BAKIM ÜNİTESİ’NDE TEDAVİ GÖREN 91 YAŞINDAKİ H.A.’YA YÖNELİK ŞİDDET İDDİASIYLA İLGİLİ GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI. GÖRÜNTÜLERDE, HEMŞİRE E.B.’NİN HASTAYA YEMEK YEDİRDİĞİ, HASTANIN YEMEĞİ AĞZINDAN DÖKTÜĞÜ VE ARDINDAN HEMŞİRENİN SERT BİR HAREKETLE HASTANIN AĞZINI PEÇETEYLE SİLDİĞİ ANLAR YER ALDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.