Sinop'ta Leylek Yavruları Doğayla Buluştu

Sinop'ta tedavi edilen leylek yavruları doğaya kavuştu, vatandaşlar ve uzmanların katkılarıyla yeniden hayat buldu.

Yayın Tarihi: 05.09.2024 16:59
Güncelleme Tarihi: 05.09.2024 16:59

Sinop'ta Leylek Yavruları Doğayla Buluştu

Sinop'ta Leylek Yavruları Doğaya Salındı

Sinop'ta yuvalarından düşerek yaralanan leylek yavruları, tedavi edilerek doğal yaşam alanlarına geri bırakıldı.

Yaralı Leylekler Kurtarıldı

Kentin çeşitli bölgelerinde bulunan leylek yuvalarından düşen ve yaralanan yavrular, duyarlı vatandaşlar tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Rehabilitasyon Süreci

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde veteriner hekimler, leylek yavrularının tedavisini gerçekleştirdi. Yavru kuşlar, bakım dönemi tamamlandıktan sonra güvenli bir şekilde doğaya salındı.

Sosyal Medyada Kutlama

Bölge Müdürlüğü, sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, leyleklerin tedavi sürecinin başarıyla sona erdiğini belirterek, "Yolunuz açık, ömrünüz uzun, nesliniz bol olsun." mesajını yayımladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı