Sinop'ta Geleceğin Şef Adayları Yarıştı
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen yarışmada, coğrafi işaretli Sinop mantısı farklı sunum teknikleriyle jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.
Yarışmaya katılan 8 üniversite öğrencisi, iki grupta düzenlenen yarışmada, mantıyı estetik bir şekilde tabaklarda sunmak için büyük çaba sarf etti. Öğrencilerin, farklı renklerdeki çiçeklerle süslediği mantı tabakları, hem görsellik hem de lezzet açısından jüri tarafından değerlendirildi.
Rektör Taşdemir'in Yorumları
Öğrencilerin hazırladıkları mantıları tadan Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir, etkinliğin kentin yöresel lezzetlerini öne çıkarmak adına önemli olduğunu vurguladı. Taşdemir, Sinop'un mantı açısından özel bir yere sahip olduğunu belirterek, öğrencilerin bu geleneksel yemeği yapma konusunda gösterdikleri hünerleri takdir etti.
Taşdemir, "Öğrencilerimiz, yeni nesil teknikleri kullanarak hazırladıkları mantı tabaklarını çok beğendik. Ayrıca, tüm emek veren akademik kadroya teşekkür ederim. Hazırlanan mantılar son derece lezzetliydi," diye ekledi.
Sinop'ta yarışan geleceğin şef adayı üniversite öğrencileri, tescilli mantıyı farklı sunumlarla jürinin beğenisine sundu. Türk Mutfağı Haftası kapsamında Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün uygulama mutfağında yarışma organize edildi.
Sinop'ta yarışan geleceğin şef adayı üniversite öğrencileri, tescilli mantıyı farklı sunumlarla jürinin beğenisine sundu. Türk Mutfağı Haftası kapsamında Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün uygulama mutfağında yarışma organize edildi.