Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,33 -0,18%
EURO
34,73 -0,27%
ALTIN
2.375,92 -0,24%

Sınır hattı ateş hattına döndü! İsrail ve Hizbullah arasında füze savaşı başladı

İsrail'in dünkü saldırılarına karşın bir misilleme saldırısı düzenleyen Hizbullah, sınıra çok sayıda katsuya füzesi gönderdi.

Yayın Tarihi: 24.04.2024 11:55
Güncelleme Tarihi: 24.04.2024 11:55

Sınır hattı ateş hattına döndü! İsrail ve Hizbullah arasında füze savaşı başladı

Hizbullah’ın İsrail’in sınırında yer alan yerleşim birimine onlarca katyusa füzesi gönderdiği ve bölgeyi vurduğu öğrenildi. 

Lübnan’daki İran destekli Hizbullah hareketi, yaptığı yeni bir açıklamada İsrail’e misilleme saldırısı yaptığını duyurdu. Lübnan’ın güneyinde sivilleri öldüren İsrail’in dünkü saldırısına karşılık olarak Hizbullah, sınır bölgesinde yer alan yerleşim birimini hedef aldıklarını belirtti. Yapılan açıklamada, İsrail’in sınır hattında yer alan Şumira birimine onlarca katyusa füzesinin fırlatıldığını aktardı. Ayrıca, İsrail’in Er-Rahib askeri mevzisinin de yine topçu atışları ile vurulduğu kaydedildi. 

İsrail’den yeni açıklama geldi! 

Bir diğer yandan İsrail ordusu, yaşanan saldırı sorasında açıklama yaptı. Lübnan’dan gelen saldırı üzerine, Lübnan’ın güneyinde yer alan Teyrharfa bölgesindeki Hizbullah hedeflerini vurduğunu açıkladı. Savaş uçaklarıyla saldırıya geçen İsrail, Lübnan’ın Merkaba, Ayta eş-Şaab ve Meryahin beldelerinde bulunan Hizbullah’ın askeri altyapılarını hedef aldıklarını kaydetti. 

Neler oldu? 

İsrail ordusunun savaş uçakları, dün Lübnan’da saldırı gerçekleştirmişti. Lübnan’ın güneyinde yer alan Hanine beldesindeki 2 katlı binaya hava saldırı düzenleyen İsrail, 1 kadın ve 1 çocuğun ölümüne neden olurken, 6 sivil de yaralanmıştı.