Singapur'dan Bağımsız Savunma Vurgusu
Singapur'un Savunma Bakanı Ng Eng Hen, ülkesinin savunma kararlarının Amerika Birleşik Devletleri'ndeki başkanlık seçimlerine bağlı olmayacağını belirtti. The Strait Times gazetesine konuşan Bakan Hen, Washington ile işbirliğini sürdüreceklerini ifade etti.
Global İşbirliği Önemi
Hen, Çin'de düzenlenen Xiangshan Forumu kapsamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, savunma adımlarının diğer ülkelerdeki liderlerin kim olduğuna bağlı olmaması gerektiğini vurguladı. "Her ülke, kendi savunma stratejisini geliştirmeli ve bölgesel barış için diğer ülkelerle işbirliği yapmalıdır" dedi.
İkili İlişkiler ve Gelecek
Bakan, "ABD'de yaşanan gelişmeleri takip etmenin o kadar verimli olacağından emin değilim. Barış ve refahımız sadece başka bir ülkenin liderine bağlı olamaz," diye ekledi. Ayrıca liderlerin değişmesinin iş süreçlerini etkileyebileceğini, ancak her duruma hazırlıklı olmaları gerektiğini ifade etti.