Sındırgı'da motorcular depremzedelere moral verdi

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos ve 27 Ekim'deki 6.1 büyüklüğündeki depremler sonrası yaklaşık 100 motorcu yağmur ve doluya rağmen esnaf ve depremzedelere destek için ilçeye geldi.

Yayın Tarihi: 12.01.2026 12:48
Güncelleme Tarihi: 12.01.2026 12:48

Sındırgı'da motorcular depremzedelere moral verdi

Sındırgı'da motorcular depremzedelere moral verdi

Balıkesir'in Sındırgı ilçesi, 10 Ağustos ve 27 Ekim tarihlerinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremler sonrası zorlu bir dönem geçiriyor. Hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürerken, konteyner kentlerin ve prefabrik iş yerlerinin kurulumu hız kazandı. Bu sürece destek olmak amacıyla bölgeye gelen motorcu grupları, hem esnafı hem de depremzedeleri ziyaret ederek moral verdi.

Motorculardan güçlü destek

Sındırgı Platformu'nun "Bugün bize, yarın size" sloganıyla yaptığı çağrıya yanıt veren motorculardan oluşan kortej, yağmur ve doluya rağmen ilçeye ulaştı. Balıkesir'den 10 Riders, Rotasız Motorcular Türkiye ve Karesi Motorlu Arama Kurtarma Kulüpleri ile Akhisar'dan Akhisar Riders Motosiklet Kulübü'nden oluşan yaklaşık 100 motorcu, öğle saatlerinde Sındırgı'ya giriş yaptı ve Cumhuriyet Meydanı'nda karşılandı.

Resmi karşılama ve ziyaretler

Motorcuları Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak karşıladı; Başkan Sak, kulüp başkanlarına teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim etti. Karşılamaya STK temsilcileri ve siyasi parti yöneticileri de katıldı. Motorcular, ilçe içinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi, daha sonra AFAD konteynerlerinde yaşayan depremzedeleri ziyaret ederek çeşitli hediyeler dağıttı. Etkinlik, kırsal Kertil Mahallesi ziyaretiyle sonlandırıldı.

Katılımcıların mesajları

Rotasız Motorcular Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Adem Demiraslan yaptığı açıklamada: "Mutluyuz. Sındırgı için bir araya geldik, bütün motor camiası burada. Bu bir sosyal sorumluluk projesi. Başta Özgür Gürcan ve Özgür abime çok teşekkür ediyorum, bize önayak oldular. Sındırgı halkının yanındayız." dedi.

Sındırgı'da yaşayan motosiklet tutkunu Özgür Gürcan ise, "Sındırgı’da yaşanan iki büyük depremden sonra dikkatleri ilçemize çekmek istedik. Birlik, beraberlik ve ‘yanınızdayız’ mesajı vermek istiyoruz. Bütün motorcu arkadaşlarımı Sındırgı’ya davet ettim. Bu hava şartlarında bizi kırmadılar geldiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sındırgı Platformu yetkilileri, benzer destek çağrılarının önümüzdeki günlerde farklı gruplar için de yapılacağını belirtti. Bölgeye yönelik bu tür girişimler, hem esnafın işleyişine hem de depremzedelerin moraline katkı sağlamayı hedefliyor.

BALIKESİR'İN SINDIRGI İLÇESİNDE 10 AĞUSTOS VE 27 EKİM TARİHLERİNDE MEYDANA GELEN 6.1...

BALIKESİR'İN SINDIRGI İLÇESİNDE 10 AĞUSTOS VE 27 EKİM TARİHLERİNDE MEYDANA GELEN 6.1 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMLERİN ARDINDAN ZOR GÜNLER GEÇİREN İLÇE HALKINA BU KEZ MOTOR TUTKUNLARI MORAL OLDU. YAĞMUR VE DOLUYA RAĞMEN YAKLAŞIK 100 MOTORCU, DESTEK OLMAK İÇİN SINDIRGI'YA GELDİ.

BALIKESİR'İN SINDIRGI İLÇESİNDE 10 AĞUSTOS VE 27 EKİM TARİHLERİNDE MEYDANA GELEN 6.1...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!