Sincan’a yeni nefes: Orhangazi Teras Parkı açıldı

Gazi Osmanpaşa Mahallesi'nde modern mimari ve özel dikey peyzajla tamamlanan Orhangazi Teras Parkı, Sincanlılara şehir manzaralı yeni bir açık hava yaşam alanı sundu.

Yayın Tarihi: 29.10.2026 12:03
Güncelleme Tarihi: 29.10.2026 12:17

Sincan’a yeni nefes: Orhangazi Teras Parkı açıldı

Orhangazi Teras Parkı hizmete açıldı

Sincan Belediyesi, ilçenin marka değerini yükseltme hedefi doğrultusunda Gazi Osmanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen Orhangazi Teras Parkını düzenlenen törenle vatandaşların kullanımına açtı. Modern mimari çizgisi ve özenle planlanmış peyzajıyla öne çıkan park, açık havada kaliteli zaman geçirmek isteyenler için yeni bir adres sunuyor.

parkın özellikleri:

Proje alanında uygulanan peyzaj tasarımı ve özellikle terasa konumlandırılan düzenlemeler, parkı mahalle ölçeğinde dikkat çeken bir kamusal alan haline getiriyor. Belediye yetkilileri tarafından vurgulandığı üzere parkta uygulanan dikey peyzaj çalışması, Sincan ölçeğinde yenilikçi bir çözüm olarak öne çıkıyor ve alanın estetik değerini artırıyor. Ayrıca teras noktalarından sağlanan şehir manzarası, parkı ziyaret edenlere farklı bir deneyim sunuyor.

Yerel yönetim, daha önce sık şikayet gelen ve sorunlu kabul edilen alanı dönüştürerek hem görsel hem de fonksiyonel açıdan mahallelinin ihtiyaçlarına cevap verecek bir yapıya kavuşturduklarını belirtiyor. Park, çevre düzenlemeleri, yürüyüş yolları ve dinlenme birimleriyle mahalle sakinlerinin günlük yaşamına yeni bir nefes katmayı hedefliyor.

açılış töreni ve program:

Açılış törenine Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sincan Belediyesi Genel Koordinatörü İsmail Can Ocak, Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, MHP Sincan İlçe Başkanı Mesut Genç ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Törende konuşan Başkan Murat Ercan, alandaki çalışmanın uzun süre devam ettiğini, terastan kentin güzel bir manzarasının izlendiğini ve bu parka gelenlerin tekrar gelmek isteyeceğini ifade etti.

Başkan Ercan, projenin mahallelinin yoğun şikayetlerine çözüm amaçlı hayata geçirildiğini belirterek, parka özel uygulanan dikey peyzajın Ankara'da ilk örneklerden biri olduğunu söyledi ve eserin bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Düzenlenen program, Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencilerinin sunduğu konserle sona erdi. Konservatuvar öğrencileri Türk Sanat Müziği eserleriyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı ve açılış gününü kültürel bir etkinlikle taçlandırdı.

Orhangazi Teras Parkı, sosyal belediyecilik ilkesiyle planlanan hizmetlerin bir örneği olarak Sincanlılara yeni bir buluşma, dinlenme ve kentle etkileşim alanı sağlamayı amaçlıyor.

ORHANGAZİ TERAS PARKI AÇILIŞ TÖRENİNE SİNCAN BELEDİYE BAŞKANI MURAT ERCAN, SİNCAN BELEDİYESİ GENEL...

ORHANGAZİ TERAS PARKI AÇILIŞ TÖRENİNE SİNCAN BELEDİYE BAŞKANI MURAT ERCAN, SİNCAN BELEDİYESİ GENEL KOORDİNATÖRÜ İSMAİL CAN OCAK, SİNCAN KAYMAKAMI LEVENT KILIÇ, MHP SİNCAN İLÇE BAŞKANI MESUT GENÇ VE ÇOK SAYIDA PROTOKOL ÜYESİ KATILDI.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.