Simav Aksaz Köyü'nde sabah yangını: Ahşap ev kullanılamaz hale geldi
Olayın gelişimi
Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Aksaz Köyü’nde sabah saatlerinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Edinilen bilgilere göre, saat 10.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangında, Mehmet Erduç’a ait ahşap ev alevlere teslim oldu.
Müdahale ve sonuç
Yangın sırasında evde kimsenin bulunmaması muhtemel bir can kaybını önledi. İhbar üzerine olay yerine Simav Belediyesi İtfaiyesi ekiplerinin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ekipleri ve Demirciköy, Güneyköy ile Naşa beldelerinden destek ekipleri sevk edildi. Ekipler alevleri kontrol altına almak için uzun süre yoğun çaba sarf etti.
Söndürme çalışmalarında evin bir bölümü kepçe yardımıyla yıkılarak içeriden müdahale gerçekleştirildi. Ekiplerin koordineli çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı ve tamamen söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı; ancak ahşap ev kullanılamaz hale geldi.
İnceleme
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla inceleme başlatıldı. Yetkililer, soruşturmanın tamamlanmasının ardından yangının nedenine ilişkin kesin bilginin paylaşılacağını bildirdi.
SİMAV AKSAZ KÖYÜNDE KORKUTAN YANGIN: AHŞAP EV KULLANILAMAZ HALE GELDİ