Silüet operasyonu: sahte profillerle örülen 977 milyon liralık finans ağı çöktü

Silüet Operasyonu'nda Diyarbakır merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda 28 şüpheli yakalandı, 17 tutuklandı; MASAK 977 milyon TL işlem hacmi belirledi.

Yayın Tarihi: 31.10.2026 18:53
Güncelleme Tarihi: 31.10.2026 18:58

Silüet operasyonu: sahte profillerle örülen 977 milyon liralık finans ağı çöktü

Silüet operasyonu: sahte profillerle örülen 977 milyon liralık finans ağı çöktü

Diyarbakır Asayiş Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında, internet üzerinden fuhuş faaliyetlerini organize ettikleri değerlendirilen şüphelilere yönelik olarak gerçekleştirilen "Silüet Operasyonu"nda önemli boyutta bir finansal ağ deşifre edildi. Operasyonda yakalanan şüphelilerden 17'si tutuklandı, soruşturmayı yürüten birimler ise çok sayıda mali işleme ulaştı.

operasyonun kapsamı ve yöntemleri:

Operasyon, 9 Ekim tarihinde Diyarbakır merkezli olmak üzere İzmir, İstanbul, Antalya, Hatay, Denizli, Kayseri, Edirne, Sakarya ve Mersin dahil toplam 10 ilde eş zamanlı gerçekleştirildi. Polis ekipleri, şüphelilerin ajans adı altında internet siteleri kurup sahte kadın profilleri ve eskort ilanları üzerinden müşteri temin ettiklerini tespit etti. Kadınların önceden belirlenen adreslere yönlendirildiği, ulaşım ve organizasyon için kiralık araç ve ticari taksilerin kullanıldığı belirlendi.

finansal ağ ve el konulan mal varlıkları:

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) incelemelerinde, organizasyonla ilişkili olduğu değerlendirilen işlemlerde 977 milyon TL tutarında bir finansal işlem hacmi tespit edildi. Şüphelilerin gelirleri gizlemek amacıyla üçüncü şahıslara ait banka hesapları kullandıkları, kripto varlıklar üzerinden işlem yaptıkları ve kuyumcular aracılığıyla altın alımı görünümü altında para transferleri gerçekleştirdikleri belirlendi. Suç gelirleriyle mücadele kapsamında 8 milyon 750 bin TL değerinde, aralarında 7 otomobil ve 1 arsa'nın da bulunduğu mal varlıklarına el konuldu.

Emniyetteki işlemlerin ardından şüpheliler 12 Ekim'de adli makamlara sevk edildi; bunlardan 17'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmayı yürüten birimler, sahte profiller ve karmaşık para transferleriyle izlerini kaybettirmeyi amaçlayan yapıların Diyarbakır polisi tarafından titiz takiple bozulduğunu bildirdi.

DİYARBAKIR MERKEZLİ 10 İLDE, İNTERNET ÜZERİNDEN FUHUŞ FAALİYETLERİNİ ORGANİZE EDEN ŞÜPHELİLERE...

DİYARBAKIR MERKEZLİ 10 İLDE, İNTERNET ÜZERİNDEN FUHUŞ FAALİYETLERİNİ ORGANİZE EDEN ŞÜPHELİLERE YÖNELİK DÜZENLENEN "SİLÜET OPERASYONU"NDA GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLERDEN 17’Sİ TUTUKLANDI. MASAK İNCELEMELERİNDE 977 MİLYON TL'LİK FİNANSAL İŞLEM HACMİ TESPİT EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.