Şile Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ve 5 diğer şüpheli için tutuklama talebi yapıldı. Ayrıca, 1 şüpheli adli kontrol talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yönetilen soruşturma, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “irtikap”, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlamaları üzerine yoğunlaşıyor.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen Belediye Başkanı Kabadayı ile birlikte 6 şüphelinin savcılıkta verdikleri ifadeler tamamlandı. Sonrasında savcılık, Kabadayı ile birlikte 5 şüpheliyi tutuklama, 1 şüpheliyi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.
Şüphelilerin hakimlikteki işlemlerinin başlaması bekleniyor.