DOLAR
42,83 -0,02%
EURO
50,68 -0,6%
ALTIN
6.173,04 -1,14%
BITCOIN
3.741.356,88 1,16%

Şile Belediyesi'ne ikinci dalga rüşvet operasyonu: 22 şüpheli gözaltında

Şile Belediyesi'ne yönelik rüşvet soruşturmasında ikinci dalga operasyon yapıldı; 22 şüpheli gözaltına alındı, soruşturma devam ediyor.

Yayın Tarihi: 23.12.2025 10:44
Güncelleme Tarihi: 23.12.2025 10:44

Şile Belediyesi'ne ikinci dalga rüşvet operasyonu: 22 şüpheli gözaltında

Şile Belediyesi'ne ikinci dalga rüşvet operasyonu: 22 şüpheli gözaltında

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında bu sabah düzenlenen ikinci dalga operasyonda 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı uygulandı.

Soruşturmanın geçmişi ve ilk dalga

Soruşturma, Temmuz ayında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "irtikap", "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla başlatılmıştı. Beş ay önce yürütülen ilk operasyonda, görevden uzaklaştırılan dönemin Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı dahil olmak üzere 6 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Bugünkü operasyonun kapsamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen yeni operasyonda, soruşturma kapsamında tespit edilen şüphelilerin yakalanması amacıyla birçok adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda, 1'i cezaevinde olmak üzere toplam 22 kişi şüpheli sıfatıyla yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda şüphelilere ait cep telefonları, bilgisayar, harici hafıza ve USB bellekler dahil olmak üzere tüm teknolojik cihazlara el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

İlerleyen süreç

Operasyona ilişkin tahkikat işlemlerinin devam ettiği bildirildi. Soruşturmayı yürüten birimler, elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda ek inceleme ve değerlendirmeleri sürdürüyor.

Şile Belediyesi'ne ikinci dalga rüşvet operasyonu: 22 gözaltı

Şile Belediyesi'ne ikinci dalga rüşvet operasyonu: 22 gözaltı

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.