Siirt'te 'İlk Öğretmenim Ailem' ve 'Çocuklar Güvende' platformları tanıtıldı
Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde, İlk Öğretmenim Ailem ve Çocuklar Güvende siteleri ile mobil uygulamaları vatandaşlara anlatıldı. Etkinlik, Güres Caddesi'nde kurulan stant aracılığıyla halkın bilgilendirilmesini hedefledi.
Tanıtımın amacı ve kapsamı
Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar, tanıtımın temel amacının çocukların güvenliğini sağlamak ve ailelere rehberlik etmek olduğunu belirtti. Sidar, 'Çocuklar Güvende Platformu' ile ilde ailelere ve çocuklara yönelik bilgilendirme çalışmalarını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Platformların işlevleri
Sidar, 'Çocuklar Güvende' uygulamasının çocukların fiziksel ve cinsel istismar ile zorbalığa karşı bildirim yapabilecekleri bir araç olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, İlk Öğretmenim Ailem platformunun yeni doğan çocukların gelişim süreçlerine katkı sağlayacak iyi uygulama örnekleri ve ailelere rehberlik edecek çalışmalar içerdiğini söyledi.
İl Müdürlüğü yetkilileri, iki platformun tanıtımı için şehrin işlek noktası olan Güres Caddesi'nde kurulmuş stantta vatandaşlarla birebir iletişim kurarak uygulamaların kullanımı ve içerikleri hakkında bilgi verdi. Sidar, stantlarına gösterilen ilginin yüksek olduğuna dikkat çekti.
Vatandaşların görüşleri
Etkinliğe katılan vatandaşlardan Akif Erdoğan, uygulama hakkında bilgi aldıktan sonra çocuklarıyla paylaşacağını belirtti ve 'Çocuklar da takip edecek, inşallah işe yarar. Çocuklarımız okursa daha iyi yetişir, daha güvenli olur' ifadelerini kullandı.
SİİRT AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN "İLK ÖĞRETMENİM AİLEM" VE "ÇOCUKLAR GÜVENDE" SİTELERİ VE MOBİL UYGULAMALARI VATANDAŞLARA ANLATILDI.