Siirt Pervari Geçittepe'de 2 metreye ulaşan kar temizlenerek grup köy yolu ulaşıma açıldı

Siirt'in Pervari Geçittepe mevkiinde yer yer 2 metreyi bulan kar temizlenip grup köy yolu ulaşıma açıldı; iletişim arızaları giderildi.

Yayın Tarihi: 18.01.2026 10:58
Güncelleme Tarihi: 18.01.2026 11:33

Siirt Pervari Geçittepe'de 2 metreye ulaşan kar temizlenerek grup köy yolu ulaşıma açıldı

Siirt Pervari Geçittepe'de kar temizliği tamamlandı

Siirt'in Pervari ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı, kırsal yaşamı olumsuz etkiledi. Geçittepe mevkiinde kar kalınlığı yer yer 2 metreye ulaştı ve ulaşımın sağlanması için karla mücadele çalışmaları başlatıldı.

Çalışmanın kapsamı ve yürütücü ekipler

Siirt İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, rakımı yaklaşık 2 bin 100 metre olan grup köy yolunda görev yaptı. Söz konusu güzergah; ilçe merkezine bağlı grup köy yolu ile yaklaşık 8 köy ve 4 mezrayı, ayrıca Van'ın Çatak ilçesine bağlayan hattı kapsıyor.

Ekipler, zorlu kış koşullarına rağmen kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Yaklaşık 8 saat süren yoğun müdahalelerin ardından, karın büyük bölümü temizlenerek ulaşım yeniden sağlandı.

İletişim altyapısına erişim ve arıza giderme

Kar temizleme faaliyeti yalnızca yol açmakla sınırlı kalmadı; ekipler, bölgede bulunan baz istasyonlarında kar kaynaklı arızaların giderilmesi için teknik ekiplerin sahaya ulaşmasını da sağladı. Bu müdahaleler sonucunda iletişimde yaşanan aksaklıklar giderildi.

Çalışmalar gece geç saatlere kadar devam etti ve yer yer 2 metreyi bulan kar temizlenerek yol güvenli bir şekilde ulaşıma açıldı.

SİİRT'İN PERVARİ İLÇESİNDE KAR KALINLIĞININ YER YER 2 METREYİ BULDUĞU GEÇİTTEPE MEVKİİNDE EKİPLER...

SİİRT'İN PERVARİ İLÇESİNDE KAR KALINLIĞININ YER YER 2 METREYİ BULDUĞU GEÇİTTEPE MEVKİİNDE EKİPLER YOL AÇMA ÇALIŞMASI SÜRDÜRDÜ.

SİİRT'İN PERVARİ İLÇESİNDE KAR KALINLIĞININ YER YER 2 METREYİ BULDUĞU GEÇİTTEPE MEVKİİNDE EKİPLER...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.