Operasyon ve sonuç:
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen ilk bypass ameliyatı başarıyla tamamlandı. Hastanede yapılan operasyonda 2 hastaya koroner bypass uygulandı ve ameliyatlar planlandığı şekilde sonuçlandı. Başarı, bölgedeki ileri düzey kardiyovasküler müdahalelerin yerinde yapılabileceğine dair önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Hazırlık ve ekip teşviki:
Sağlık hizmetlerinin kapsamını genişletme hedefi doğrultusunda, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu daha önce Siirt iline yaptığı ziyarette hastanenin bypass ameliyatlarını yapabilecek kapasiteye ulaşması için sağlık ekibini teşvik etmişti. İhtiyaç duyulan hazırlıkların tamamlanmasının ardından cerrahi ve destek ekipleri tarafından gerekli düzenlemeler hayata geçirildi.
Ameliyat sonrası iletişim:
Ameliyatların ardından Bakan Memişoğlu, operasyonu yapan sağlık ekibi ve hastalarla görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede bakan, ekibi ve iyileşme sürecindeki hastaları tebrik ederek sağlık çalışanlarının emeğini vurguladı. Yetkililer, bu tür girişimlerin yerel erişimi artıracağı ve hastaların büyük merkezlere sevk ihtiyacını azaltacağı görüşünde.
Hastanenin yaptığı bu yenilik, bölgesel düzeyde ileri kardiyak girişimlerin sunulmasına yönelik kapasitenin güçlendiğini gösteriyor. Sağlık yetkilileri, benzer hizmetlerin sürekliliğini sağlamak için ekip eğitimleri ve altyapı desteğinin devam edeceğini belirtti.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk bypass ameliyatı