Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Şiddetli yağış adeta hayatı felç etti! Tüm seferler 18 Nisan’a kadar iptal

Birleşik Arap Emirlikleri'nde başlayan sağanak yağış bölgedeki hayatı felç etti! Hava yolu şirketleri birer birer seferlerin iptal edildiğini duyururken, şehir adeta sular altında kalmış durumda.

Yayın Tarihi: 17.04.2024 11:54
Güncelleme Tarihi: 17.04.2024 11:54

Şiddetli yağış adeta hayatı felç etti! Tüm seferler 18 Nisan’a kadar iptal

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) başlayan sağanak yapış hayatı olumsuz etkiledi. Başlayan şiddetli yağışlar nedeniyle Emirates Hava Yolları’ndan açıklama yapıldı. 

BAE’nin resmi haber ajansı WAM tarafından yapılan yeni bir haberde, aşırı sağanak yağışın devam ettiği ve tüm ulaşım seferlerinin olumsuz etkilendiği aktarıldı. Vatandaşlara yetkililerin uyarılarda bulunduğunu aktaran WAM, aşırı zorunlu haller dışında Dubai’deki havalimanlarına gidilmemesi gerektiğini vurguladı. 

bae

Uçuş programlarında gecikmelerin olduğu ve uçuş rotalarının değiştirildiği aktarılırken, son uçuş durumlarına dair havayolu şirketlerinin doğrudan iletişim kurmaları gerektiği kaydedildi. Hava yolu trafiğinin en kısa sürde normale dönmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Emirates Hava Yolları, 18 Nisan gece yarısına kadar seferlerin askıya alındığını vurguladı. 

Dubai’ye gelenlere ve transit yolculara yönelik işlemlerin devam ettiği vurgulanırken, şehirde sağanak yağmur nedeniyle su baskınları da meydana geldi. Sokak ve caddelerde araçlar sular altında kalırken, yine BAE’nin hava yolu şirketlerinden Fly Dubai de seferlerini iptal etti.