Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Sıcak suyun içersine 5 - 6 damla damlatmanız yeterli! Ne soğuk algınlığı kalacak ne stres

Sıcak suyun içersine yarım limon suyu sıktığınız zaman etkisine inanamayacaksınız. Her sabah aç karnına bir bardak limonlu sıcak su içmenin faydaları saymakla bitmez. İşte sıcak suya limon sıkmanın faydaları...

Yayın Tarihi: 24.12.2023 15:04
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 15:04

Sıcak suyun içersine 5 - 6 damla damlatmanız yeterli! Ne soğuk algınlığı kalacak ne stres

Soğuk hava ve hastalıklarının artışa geçmiş olduğu bugünler içerisinde, günlük yaşamınızı ekleyecek olduğunuz basit bir alışkanlıkla sağlığınızı güçlendirmeniz mümkün. Uzmanlar her sabah aç karnına sıcak suya limon sıkıp içmenin sağlığa bir dizi faydası olduğunu aktarıyor. İşte sıcak suya limon sıkmanın faydaları...

VÜCUDUNUZ C VİTAMİN İLE DOLACAK BAĞIŞIKLIĞINIZ ARTACAK 

Limon C vitamini bakımından oldukça zengin bir meyve olarak karşımıza çıkıyor. C vitamini, bağışıklık sisteminin de güçlenmesinde büyük bir yardımcı. Vücudu enfeksiyona karşı dirençli hale getiren limon, bu sebepten bir çok uzman tarafından da öneriliyor. Her gün sabah aç karnına limonlu sıcak su içmek, soğuk algınlığına karşı koruyucu bir kalkan etkisi yaratacak.

VÜCUDUNUZU DETOKSLA ARINDIRIN

Sıcak suya yarım limon suyu sıkmak vücudu temizleyici bir etkiye sahiptir. Her sabah aç karnına sıcak suya limon sıkıp tüketmek, detoks etkisi yaratacaktır. Karaciğerinleriniz limonlu suyla temizlenir ve vücudunuzdaki toksinlerden aranırsınız! Limonlu suyu içtiğiniz zaman enerji seviyenizin artacağına ve genel sağlığınız iyileşeceğine şahitlik edeceksiniz.

LİMONLU SICAK SUYUN FAYDALAR

METABOLİZMANIZ HIZLANACAK

Limonun içermiş olduğu polifenoller sayesinde metabolizmanız hızlanacak. Eğer sıkı bir diyet programındaysanız, kilo kaybınızı destekleyecek limonlu sıcak suyunu deneyebilirsiniz. Ek olarak yapacağınız limonlu su sindirim sisteminizi de düzenleyecektir. Sabahları aç karnına bir bardak limonlu sıcak su içmek, gün boyunca daha etkili şekilde kalori yakmanızda yardımcı olacaktır.

ANTİOKSİDAN ETKİSİ GÖZ ARDI EDİLEMEZ

Limon antioksidanlar bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. İçerdiği antioksidanlar; vücudunuzdaki hücre hasarını azaltabilir ve yaşlanma sürecinizi yavaşlatabilir. Her gün içilen limonlu sıcak su, genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmayı berberinde getirir.

Her sabah aç karnına limonlu sıcak su içmek son olarak stresle başa çıkmanında yöntemidir. B vitaminlerini içeren limon, stresle başa çıkmakta yardımcı olur, sinir sistemine zenginleştirir ve zihinsel sağlığınızı iyileştirir. Eğer tek başına limonlu sıcak su içmekten keyif almıyorsanız, doğal tatlandırıcılar kullanabilirsiniz. Uzmanlar tarafından sıklıkla bal, pekmez gibi doğal tatlandırıcılar önerilmektedir. Bunların yanı sıra pek önerilmezse de esmer şeker de kullanabilirsiniz.