DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.851.071,64 0,08%

Şeyh İkrime Sabri'den Filistinlilerle Dayanışma Çağrısı

Mescid-i Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, İsrail'in ihlallerine karşı dayanışma çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 30.03.2025 12:34
Güncelleme Tarihi: 30.03.2025 12:34

Şeyh İkrime Sabri'den Filistinlilerle Dayanışma Çağrısı

Mescid-i Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, İslam ümmetine İsrail'in öldürme, yıkım ve abluka ihlallerine karşı Filistin halkıyla dayanışma çağrısı yaptı. Ramazan Bayramı vesilesiyle bir yazılı açıklama yapan Şeyh Sabri, "İslam ümmetinin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Ümmet neşe ve sevinç içinde kutlarken, bizim Filistin halkımız acı ve keder içinde yaşamaya devam ediyor," ifadelerini kullandı.

İsrail'in bayramda bile kan dökme eylemlerini sürdüğünü belirten Şeyh Sabri, Mescid-i Aksa'nın işgalin yükü altında inlediğine dikkat çekti. “Gazze'nin çocukları, bir buçuk yıldır bayram sevincinden mahrum kaldılar. Bayramlar geçti, onlar sokakta açlık, hastalık ve acılar içinde kaldılar,” dedi.

Kudüs'ün de izole edildiğini ve abluka altında olduğunu hatırlatan Sabri, Müslümanların Mescid-i Aksa'da ibadet etmelerinin yasaklandığını vurguladı. “Filistin halkı, Batı Şeria'da zorlu şartlar altında yaşıyor ve sürekli tahribat ve ablukaya uğruyor. Bu da Filistin halkının çektiği acıyı artırıyor,” şeklinde konuştu.

Filistin halkına, “gösteriş ve sevinçten kaçınmaları, sadece akrabalık ilişkileri kurmaları, iletişimde olmaları ve ibadetlere odaklanmaları” çağrısında bulunan Şeyh Sabri, İslam ümmetine yönelik de, “Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat etmeleri, toprakları ve Mescid-i Aksa'yı koruyarak direniş gösteren Filistin halkına destek olmaları” tavsiyesinde bulundu. “Filistin halkı, yaşadığı tüm felaketlere rağmen haklarından asla vazgeçmeyecek,” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bu arada, Batı Şeria’da şiddetin tırmandığı bildirildi. İsrail, 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılardan bu yana Batı Şeria’daki baskılarını artırdı. Bugüne kadar, İsrail askerleri ve gaspçı İsraillilerin saldırılarında yaklaşık 940 Filistinli hayatını kaybederken, yaklaşık 7.000 kişi yaralandı ve 15.700 kişi gözaltına alındı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı